Beboere frustrerede over Trøjborg-byggeri

Hanne Bang, Jette Hjermitslev og Poul Stranddorf ved plankeværket mellem Aldersros grønne område og grunden, hvor der efter planen skal bygges nyt i seks etager. Det bliver en mur af skygge, mener de og foreslår, at byggeriet for eksempel kan rykkes længere væk fra skel. Foto: Jens Thaysen.

Beboere frustrerede over Trøjborg-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planerne om nybyggeri med 125 boliger på Trøjborgvej er ikke populære blandt beboere i nabobebyggelsen, Aldersro. De er frustrerede over, at de trods indsigelser, gode idéer og foretræder for politikere ikke har fået ændret noget som helst ved planerne.

De har haft de fleste af medlemmerne af byrådets tekniske udvalg på besøg for at se på forholdene og lytte til beboernes bekymringer og forslag.

De har haft foretræde for teknisk udvalg.

Og de har været til møde med teknisk rådmand Kristian Würtz (S) og en af hans embedsmænd.

Lige meget har det hjulpet. Eller rettere lige lidt.

Resultatløs dialog

Beboerne i de 46 lejligheder i boligblokken »Aldersro« med adresse Trøjborgvej 60-66 er frustrerede over, at deres - og mange andres - indvendinger, protester og gode ideer slet ikke kan aflæses i det forslag til lokalplan for et byggeri på nabogrunden, der nu er i offentlig høring.

Der - på Trøjborgvej 72-74 - skal der efter planen bygges omkring 125 boliger. En stor del af dem i et seks etagers byggeri lige på den anden side af beboernes grønne område. Nybyggeriet vil ikke bare tage eftermiddagssolen fra det grønne område, det vil også holde eftermiddagssolen væk fra deres altaner og lejligheder.

- Vi er gået i dialog, for vi ved jo godt, at der skal bygges på grunden. Vi kunne bare godt tænke os et lidt anderledes byggeri, så vi ikke får den høje mur ind mod os. Det er en frustrerende oplevelse at blive inviteret til at deltage i en proces, som vi alligevel ikke har nogen indflydelse på resultatet af, siger Jette Hjermitslev og fortsætter:

- Vi er bare almindelige borgere, der har gjort rigtig meget for at få en dialog om byggeplanerne, men det har intet rykket.

Vi snakker med frustrerede beboere, der ikke mener, at kommunen overhovedet lytter til deres indsigelser mod lokalplan for omfattende bygger på grunden ved siden af Trøjborgvej 60
Foto: Jens Thaysen
Et kig fra en Aldersro-altan ned på beboernes grønne område og på nabogrunden med byggeplanerne. Her skal der bygges boliger i seks etager fra de parkedere biler i forgrunden og ind mod den bevaringsværdige Villa Fairhill i baggrunden. Foto: Jens Thaysen

Hvad med beboernes trivsel?

Aldersro er en afdeling under boligforeningen Boligkontoret Aarhus, og Jette Hjermitslev medlem af afdelingsbestyrelsen.

Afdelingsformand Hanne Bang er mindst lige så frustreret.

- Nej, der er intet ændret for os i forhold til de planer, der var i forhøring i februar, siger hun og fortsætter:

- Politikerne tænker ikke på, at folk skal trives ved at bo her. Der er flere, der flytter på grund af byggeriet. Jeg frygter, at byggeriet vil forvandle »Aldersro« fra en attraktiv boligblok, hvor folk bliver boende i mange år, til et sted med langt større beboerudskiftning.

Lys og luft i gamle dage

Poul Stranddorf undrer sig over, at politikerne i dag tillader byggeri uden hensyn til, om der er lys og luft mellem boligerne.

- Sådan var det ikke tidligere. Tag et kvarter som Møllevangen fra 1950'erne. Der er lys og luft. I dag føler vi ikke rigtigt, at politikerne vil høre på os, når vi tager emnet op, siger han.

For beboerne i Aldersro vil det være en gevinst, hvis nybyggeriet bliver rykket mere end de planlagte 20 meter værk fra deres altaner og stuevinduer. Eller hvis det bliver en del lavere end de planlagte seks etager.

Vi er bare almindelige borgere, der har gjort rigtig meget for at få en dialog om byggeplanerne, men det har intet rykket.
Jette Hjermitslev, beboer i Aldersro

En grøn solplet i skygge

På grunden, hvor der skal bygges, ligger i dag blandt andet den gamle "Villa Fairhill". Den er bevaringsværdig og skal efter planen blive stående - lukket inde af nybyggeriet og kun synlig gennem en port mod Trøjborgvej.

- Hvorfor ikke rive "Villa Fairhill ned". De siger, den er bevaringsværdig - men den vil jo blive helt pakket ind i nybyggeriet. Hvis man rev den ned, kunne nybyggeriet rykkes længere ind på grunden - og længere væk fra os, siger Jette Hjermitslev.

Mens der vil blive 20 meter mellem nybyggeriet og altanerne på Aldersro, vil de seks etager komme til at tårne sig op få meter fra beboernes have og grønne område.

- Det er her på plænen, at folk griller, spiller fodbold og hygger sig. Det er her folk ligger og soler sig om sommeren. Den vil komme til at ligge i skygge, siger Jette Hjermitslev.

Forslaget til lokalplan for byggeriet på Trøjborgvej er i offentlig høring frem til 19. januar. 5. januar er der borgermøde om planen på Kochs Skole - med deltagelse af blandt andre embedsmænd, stadsarkitekten og bygherren.

- Vi håber der kommer rigtig mange og giver deres mening til kende på det møde, siger Hanne Bang.

Her er området ved Trøjborgvej, hvor der er planer om nybyggeri ved siden af Aldersro. Skitsen til højre viser hvor og hvor højt der skal bygges.

Beboere frustrerede over Trøjborg-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce