Bispetorvet bliver til et grønt pusterum i byen


Bispetorvet bliver til et grønt pusterum i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træer og græs rykker ind, når bilerne snart rykker ud fra Bispetorvet. Torvet skal være et sted til leg, afslapning og oplevelser. Det sidste vil blandt andre teateret og Domkirken bidrage med.

Når bilerne er væk fra Bispetorvet formentlig i løbet af forsommeren, begynder kommunen at plante øer af træer på torvet.

Parkeringsanlægget under Dokk1 åbner senere i år, og så er det slut med at parkere på Bispetorvet. I stedet skal torvet forvandles til en lille oase for by- og børneliv.

I et samarbejde med naboerne - blandt andre Aarhus Teater og Aarhus Domkirke - har kommunen sammen med Schønherr landskabsarkitekter lavet en model for, hvordan ikke bare Bispetorvet men også den øverste del af Store Torv og pladsen foran Nykredit kan komme til at se ud.

Det er Schønherr, der tidligere har stået bag eksperimeneter i festugen med skoven på Store Torv, byparken på tværs af Frederiks Allé og omdannelsen af Banegårdsplads sidste år.

Planen er at begynde at plante de første træer til efteråret. Formentlig starter man med øen af træer omkring rytterstatuen, så vi snart vil kunne opleve Kong Christian 10. komme ridende ud mellem træerne.

Håbet er, at det hele kan blive færdigt i løbet af 2017. Dele af torvet bliver frem til udgangen af 2016 brugt som del af Bestsellers byggeplads ved Clemensstræde, så her kan man først komme i gang til den tid.

Udover øerne af træer på en bund af græs og med sidde-rammer omkring er det på Bispetorvet planen at lave et trappeformet plateau i træ fra Kannikegade og ned på pladsen for at udjævne niveauforskellen. Der bliver et sted, hvor man kan side, ligge og lege.

Samtidig bliver der flere steder lavet åbninger i muren, så der bliver flere muligheder for at komme ned på torvet.

Mod Kannikegade bliver der plads til udeservering. Det samme håber man, kan bliver tilfældet foran Nykredit. Og på Store Torv bliver Vanddragen til dels pakket ind i træer.

»Det bliver et grønt torv, og det bliver på de gåendes præmisser. Det her vil gøre Bispetorvet til en destination i byen, til en oplevelse for borgere og turister og et godt pausested for børnefamilier på bytur, siger teknisk rådmand, Kristian Würtz (S).

Han understreger, at der fortsat vil være mulighed for varekørsel og for at blive sat af, hvis man skal på apoteket om aftenen.

Rikke Gram fra Schønherr fortæller, at planen er at bygge oven på torvets eksisterende belægning, så der relativt ubesværet kan flyttes omkring på tingene.

Tanken er, at Bispetorvet i fremtiden skal rumme alt fra boldspil til større events. Og den er et par af naboerne helt med på.

»Vi er interesserede i at bruge torvet. Det kan være til mindre forestillinger ude på torvet, eller større ting, hvor vi måske kan bruge pladsen foran teateret som scene,« siger teaterdirektør Henning Kærsgaard.

Domprovst Poul Henning Bartholin, Århus Stift, har også planer. Dels for hvordan Domkirkens kor og musikere kan give koncerter udenfor.

»Og dels for hvordan vi rent fysisk kan åbne kirken, så den i højere grad bliver en del af byrummet. Blandt andet undersøger vi, om vi kan sætte glas i dørene i begge ender, så man umiddelbart kan se ind i kirken,« siger domprovsten.

En model af torvet præsenteres for offentligheden 5. marts til et arrangement på Aarhus Teater, hvor flere end 100 aktører i den kreative sektor, handel og erhverv er samlet til en workshop med fokus på at samle ideer til aktiviteter på det omdannede torv.

https://www.facebook.com/stiftstidende/posts/10153796244803018" data-width="466">
Post" target="_blank">https://www.facebook.com/stiftstidende/posts/10153796244803018">Post by stiften.dk.
" target="_blank">https://www.facebook.com/stiftstidende">stiften.dk.

Bispetorvet bliver til et grønt pusterum i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce