Bjarke Ingels-hus på Aarhus Ø går i gang til foråret

Boligbyggeriet AARhus med de to tinder og tegnet af BIG - Bjarke Ingels - går snart i gang. Det samme gør arbejdet med at anlægge havnebadet, der efter planen skal stå klart først på sommeren næste år. Illustration: BIG.


Bjarke Ingels-hus på Aarhus Ø går i gang til foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet med at opføre det markante hus, AARhus, der er tegnet af Bjarke Ingels går snart i gang. Og lige i nabolaget er det planen, at man kan tage en dukker i byens nye havnebad hen mod sommer 2017.

Det er tæt på, at arbejdet med at bygge det specielle to-tindede boligbyggeri, AARhus, der er tegnet af Bjarke Ingels, går i gang på Aarhus Ø.

Rune Kilden, der med selskabet Kilden & Mortensen, står bag projektet sammen med ejeren af Casa i Horsens, Michael Mortensen, vil endnu ikke sætte dato på.

»Men byggestarten er lige rundt om hjørnet,« siger han.

Entreprenørfirmaet MT Højgaard har da også offentliggjort, at det har indgået en betinget kontrakt på at bygge det cirka 25.000 etagekvadratmeter store hus, der kommer til at indeholde omkring 250 lejligheder i snart sagt enhver størrelse.

Fra første spadestik vil der være en byggeperiode på i omegnen af to og et halvt år.

Med lidt held, kan huset så stå færdigt i slutningen af 2018 eller aller først i 2019.

Foran huset og ned mod vandet i Bassin 7 kommer der en række små badehusagtige bygninger, der kan bruges til events og til at sælge alt fra økologiske is til abstrakt kunst.

»Badehusene er der stor interesse for. Vi har fået rigtig mange henvendelser - også fra mode- og designvirksomheder og reklamebureauer blandt andre. Jeg tror, vi kan få rigtig mange ting til at ske i de badehuse,« siger Rune Kilden.

Havnebad klar næste år

Kilden & Mortensen skal også bygge et teater, der får front næsten helt ud til kajkanten på Bassin 7 og derudover fem restauranter og caféer, der bliver placeret helt ned til det kommende havnebad.

Planen er, at havnebadet - som Salling Fondene har givet pengene til - skal være færdigt senest til sommeren næste år.

Muligvis vil et par af restauranterne kunne nå at være færdige til den tid også.

Bjarke Ingels-hus på Aarhus Ø går i gang til foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce