Black Friday i en god sags tjeneste: Køb ingenting

De har travlt med sælge brugt tøj i Red Barnets genbrugsbutik i Park Allé. Århusianeren Dea Høyer Sørensen (th), 27 år, har netop købt brugt men velholdt tøj til sin 1-årige søn. Aase Christensen (forrest) og Inge Merete Barner er to af de frivillige, som arbejder i butikken. Foto: Flemming Krogh

Black Friday i en god sags tjeneste: Køb ingenting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos organisationen Red Barnet opfordrer man til at shoppe med omtanke og har i anledning af forbrugsfesten Black Friday lanceret kampagnen "Køb Ingenting".

AARHUS: En levende ged i julegave. For fire år siden havde Folkekirkens Nødhjælp succes med at sælge gavekort som velgørenhed. Her kunne man købe et gavekort til sin svigerfar eller en moster, som typisk aldrig har mange ting på julens ønskesedlen. På den måde bidrog danskere, som havde de basale behov dækket så rigeligt, til at familier i nød kunne få råd til at købe en ged eller et andet husdyr, som de kunne have gavn af.

Nu har Red Barnet lavet en tilsvarende kampagne. "Køb Ingenting" lyder forslaget fra nødhjælpsorganisationen, med en slet skjult hentydning til forbrugsfesten Black Friday. På Red Barnets hjemmeside kan man bruge penge man har til overs, som man måske ikke brænder af til Black Friday, til at købe forskellige gavekort. En Madpakke til 189 kroner er et af tilbuddene, hvor pengene går til nødlidende familier, som er flygtet fra Myanmar og nu er i sikkerhed i Bangladesh i flygtningelejre med akut behov for nødhjælp. Med "en madpakke" kan en familie på syv få mad i en måned.

- Med kampagnen "Køb Ingenting" spiller vi på, at man kan købe et gavekort til de familiemedlemmer, som plejer at sige de ønsker sig "ingenting" i julegave. Så får de noget alligevel. Når vi lancerer kampagnen op til Black Friday, er det ikke et signal om, at man ikke må fyre den af med sit kreditkort, men at man ikke bare køber for at købe. Holder man lidt igen, kan man jo bruge penge på et af vores gavekort, foreslår Karin Hindkjær, Chef for Engagement i Red Barnet.

Red Barnet. Genbrugsbutik. Flemming Krogh.
Hos Red Barnet i Aarhus går 25 procent af overskuddet til den lokale afdeling, som bruger pengene til projektet 'Velkommen til Danmark' - en klub for nyankomne flygtninge og til sommerlejre. Resten af overskuddet går til landsorganisationens nødhjælp i udlandet. Det er Birgit Stensgaard, der er daglig leder i butikken. Foto: Flemming Krogh

Moderne genbrug

Rundt om i landet tjener frivillige i Red Barnets genbrugsbutikker også penge ind til nødhjælpsarbejdet. Brugt legetøj, elektronik og tøj er noget af det, man har på hylderne.

- Vi har stor succes med at sælge genbrug. Brugt tøj er i nogle tilfælde blevet moderne igen, vintage kalder vi det. Elektronik kan også genbruges. Ved at købe en brugt computer i stedet for en ny, sparer man selv mange penge, og desuden skåner man miljøet på den måde, da det kræver mange ressourcer at fremstille nyt. Det er mange af vores kunder bevidste om, forklarer Karin Hindkjær.

I Red Barnets butik på Park Alle i Aarhus er der ofte mange kunder. De køber især børnetøj og legesager, som ikke er slidte. Tøj til gravide kvinder er også et hit og et godt eksempel på, at det man især sælger, er noget, som folk skal bruge i kortere tid.

- Jeg har købt tøj til min 1-årige søn Harald. Bodystockings og en lille uldhue. Huen var ubrugt med prismærke siddende, men det betyder nu ikke så meget. Bare tøjet ikke er slidt, så kan jeg bruge det. Han vokser hurtigt, og derfor er det oplagt at købe brugt billigt, siger Dea Høyer Sørensen på 27 år på vej op af trapperne fra butikken, der ligger i kælderniveau på Park Allé.

Går selv i brugt tøj

Dea Høyer Sørensen køber også indimellem brugt tøj til sig selv. Men så er hun mere kritisk i sit valg, da hun ikke skifter tøj med samme hastighed som hendes søn.

- Jeg er tilhænger af at købe brugt. Det gavner vores miljø og er det billigste, siger Dea Høyer Sørensen, som, hvis det ikke er slidt, giver sit tøj videre til en ven eller veninde, når hun ikke skal bruge det mere.

Red Barnets butik har ligget på Rådhuspladsen i to år. Sidste år lavede man et fødselsdagssalg med nedsatte priser og indslag. Det gør man ikke i år.

- Vi gør ikke noget særligt ud af vores 2-års-dag. Vores priser er lave i forvejen, mener Birgit Stensgaard, daglig leder af butikken, imens hun pakker et velholdt tøjdyr ind til en ældre kunde.

Tøjdyret er, ligesom geden fra Folkekirkens Nødhjælp og Red Barnets "Madpakker" også en gave, der vil vække glæde ved den rette modtager.

Black Friday i en god sags tjeneste: Køb ingenting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce