Blomster fra borgmester til journalist: Skandalesagen var alvorlig, men nødvendig

Selv om dele af ens kommune er blevet hængt godt og grundigt ud i pressen, kan man jo godt lykønske modstanderen. Foto: Axel Schütt

Blomster fra borgmester til journalist: Skandalesagen var alvorlig, men nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag aften vandt journalist Morten Svith Spadestiksprisen for sine afsløringer af en lang række kritisable forhold i Aarhus Kommune. Onsdag formiddag landede en buket blomster på prisvinderens bord. De var såmænd fra borgmester Jacob Bundsgaard.

AARHUS: Det er en artikelserie, der har kostet blod, sved, tårer og hoveder i Aarhus Kommune. Skeletterne væltede ud af skabene, og tirsdag aften vandt journalist Morten Svith Spadestiksprisen og 100.000 kroner for sit gravearbejde, der mundede ud i serien om Skandalechefen.

Trods det uskønne lys, Morten Sviths artikler har efterladt dele af kommunen i, stod der onsdag formiddag en buket blomster fra borgmester Jacob Bundsgaard på Sviths bord. Med fulgte et kort med teksten "Tillykke med Spadestiksprisen. Det er en fuldt fortjent anerkendelse af en flot journalistisk indsats."

- Avisens afsløringer har været alvorlige, men også nødvendige for at blotlægge de uacceptable forhold i dele af Teknik og Miljø, lyder det i en mail, Jacob Bundsgaard har sendt til Århus Stiftstidende.

Forsøgt modarbejdet

Morten Sviths serie afslørede problematiske forhold i Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune. Som konsekvens blev først skandalechef Claus Pedersen fyret. Senere måtte direktør Erik Jespersen også tage sit gode tøj og gå.

- Udover de undersøgelser og initiativer, der allerede er gennemført, så tilliden til Teknik og Miljø og kommunen generelt kan blive genoprettet, så pågår der stadig undersøgelser som følge af sagen. Aarhus Byråd vil have ryddet helt op i fortidens synder, og i det lys har Århus Stiftstidendes og Morten Sviths journalistik haft meget stor betydning, skriver Jacob Bundsgaard videre i sin mail.

Senere indrømmede stadsdirektør i Aarhus Kommune, Niels Højberg, at man undervejs fra kommunens side havde forsøgt at modarbejde Morten Sviths arbejde. Stadsdirektøren har kaldt Morten Svith for en enmandshær, der har lavet et fremragende stykke journalistisk arbejde, der fortjener anerkendelse.

Borgmesteren synes at være af samme mening i sin mail:

- På et tidspunkt, hvor mediebranchen synes mere presset end nogensinde, er det imponerende, at Århus Stiftstidende som lokalavis har levet op til journalistikkens fornemmeste opgave som den fjerde statsmagt.

Morten Svith var tidligere på måneden også i finalefeltet til Cavlingprisen. Den fik han som bekendt ikke. Men tirsdag kunne han hæve en gylden spade over hovedet og indkassere en check på 100.000 kroner, som han dog skal dele med Århus Stiftstidende.

Blomster fra borgmester til journalist: Skandalesagen var alvorlig, men nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce