Boligafdeling får solceller og jordvarme

Skovgårdsparken i Brabrand består af ni boligblokke opført i 1960’erne. Med renoveringen bliver det en af landets mest energibesparende afdelinger.

Boligafdeling får solceller og jordvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brabrand Boligforening vil renovere for 160 mio. kr. i Skovgårdsparken. Udgiften skal spares på el og varme.

Med solceller på taget og Danmarks største jordvarmeanlæg gennemgår Skovgårdsparken i Brabrand i løbet af de næste to år Danmarks største renovering og reducering af energiforbruget. Hele 80 procent ventes energiforbruget at ville falde i boligblokkene, der blev opført i 1960’erne.


Brabrand Boligforening vil ikke alene renovere facaderne, udvide altanerne og isolere de ni boligblokke. Man vil også montere solceller og installere jordvarme for at bringe de 256 lejligheder fra 1960’erne op til standarden for lavenergibygninger klasse 2015, og formentlig kan lukke for fjernvarmen.


Det er den første og største af den type renoveringer i Danmark - og jordvarmeanlægget bliver formentlig Danmarks største og dybeste.


»Det er langt mere markant og fremsynet end nogen renovering, der tidligere er set i Danmark. Med det projekt får vi bragt de gamle boligblokke langt forud for de mål, som både Folketinget og Aarhus Kommune stiller til energirigtigt byggeri,« siger bygherre og direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard.


Første gang i Danmark


Alle altaner bliver knap en meter dybere og bliver lukket med skydedøre af glas, så de kan indgå som en del af lejligheden. Der bliver etableret ny ventilation og maksimal isolering af facade, vinduer og tag. Desuden får blokkene mere end tusind kvadratmeter solceller på taget.


Endelig skal lodrette brønde på mellem 150 og 200 meter hente jordvarme op fra dybet. Det er første gang i Danmark, den løsning skal prøves af i så stor skala.


»Det er en af de største og mest ambitiøse energirenoveringer i Danmark,« siger projektchef Bjarne Kamp fra MT Højgaard, der skal udføre opgaven i totalentreprise.


Boligforeningen forventer, at en god del af udgifterne til den omfattende renovering kan hentes hjem over besparelser på el- og varmeregningen.


Renoveringen begynder i foråret 2011, og de sidste lejligheder skal stå færdige i 2013.

Alle lejligheder får altaner med skydeglas, så det kan fungere som et ekstra rum i lejligheden. Samtidig spares stort på varmeregningen.
Alle lejligheder får altaner med skydeglas, så det kan fungere som et ekstra rum i lejligheden. Samtidig spares stort på varmeregningen.
Skovgårdsparken renoveres


<P align=left>256 lejligheder fordelt på ni boligblokke i Skovgårdsparken i Brabrand skal renoveres de næste to år.</P>

<P align=left>Alle altaner bliver en meter dybere og får glasinddækning, så altanen bliver en del af lejligheden. Blokkene får nye facader med maksimal isolering i vægge og vinduer.</P>

<P align=left>Samtidig bliver der monteret 1070 kvadratmeter solceller på taget og boret lodrette brønde i op til 200 meters dybde til jordvarme. </P>

<P align=left>MT Højgaard er entreprenør - en opgave til ca. 160 millioner kroner.</P><font color=#ffffff size=1><font color=#ffffff size=1>

<P align=left></P></font></font>

Boligafdeling får solceller og jordvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce