Boligkontor vinder visionskonkurrence: Skal bygge almene boliger på Aarhus Ø

Visualisering: Sleth Arkitekter

Boligkontor vinder visionskonkurrence: Skal bygge almene boliger på Aarhus Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligkontoret Århus har vundet visionskonkurrencen, og skal nu bygge almene boliger i Bassin 7 ved Aarhus Ø.

AARHUS: Boligkontoret Århus skal flette cirka 80 almene boliger ind i en ny spændende arkitektonisk og social helhed på Bassin 7 på Aarhus Ø, hvor boligerne får både by og hav som naboer.

Boligkontoret Århus vision der lyder 'vi vil skabe hjem, der samler Aarhus', vandt genklang hos dommerkomiteen hos Aarhus Kommune, da der for nylig blev afholdt konkurrence i, hvad almene boliger kan gøre for Bassin 7.

Vinderprojektet kommer med en række nytænkende bud på, hvordan urbane fællesskaber og mangfoldigheden i området udvikles og holdes i live samtidig med, at det understøtter den større vision og udviklingsplan, som der er for Bassin 7.

- Vi har før overvejet at bygge ved havnen. Her så vi en oplagt mulighed for at føre vores visioner ud i livet i et tæt samarbejde med det private og kulturlivet. Vi er overbeviste om, at byen og dens fællesskaber bliver stærkere af, at boligområder er mangfoldige. Her kommer vi med en stor viden og erfaring, forklarer Morten Homann, direktør i Boligkontoret Århus.

Vinderforslaget får også stor ros for at invitere det omgivende byliv indenfor i fleksible fællesrum, for på den måde at tænke den øvrige by med ind i en større kontekst.

Boligkontoret Århus foreslår også, at kommende beboere skal involveres tidligt i både idéfaserne og i et vist omfang i udførelsesfasen af byggeriet, der er tegnet af Sleth arkitekter. Det skal ske ved, at beboerne er med til at beplante, udsmykke og indrette fælles gårdrum.

- Vores mål er ikke isoleret et ikonisk byggeri, der kun tiltrækker en bestemt type af beboere. Vi går ind i projektet for at sikre, at vi får en bæredygtig byudvikling med stor variation, siger Morten Homann.

Boligerne kommer til at være en del af en kombination i de to markerede bygninger. Frhandlingerne om præcist hvor 28. august. Visualisering: Sleth Arkitekter
Bassin 7
Anpartsselskabet Bassin 7 har forud for valget af Boligkontoret Århus vundet Aarhus Kommunes konkurrence i området omfattende bl.a. boliger og et konferencehotel ved bassin 7 på Århus Ø. Projektet er tegnet af Sleth og Bjarke Ingels Group. Det er et vilkår, at den private bygherre integrerer ca. 80 almene familieboliger (ca. 7.000 etagemeter) i projektet.

De almene boliger skal placeres så de bedst mulig bidrager til at understøtte visionen for Bassin 7 om blandt andet bylivsaktiviteter og aktive stueetager i den vedtagne udviklingsplan. Den endelige placering afklares i dialog mellem Anpartsselskabet Bassin 7, Boligkontoret Århus og Aarhus Kommune.

Projektet på Bassin 7 skal tænkes sammen med visionen for hele Ø4, og der bliver tale om en ny type byggeri på havnen - lavere, mere humant, mere åbent, mere fællesskab.

Boligkontor vinder visionskonkurrence: Skal bygge almene boliger på Aarhus Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce