Flere penge i kassen: Aarhus Byråd sidder med en god hånd

Borgmester Jacob Bundsgaard indledte onsdagens budgetdebat med en glædelig nyhed. Foto: Axel Schütt

Flere penge i kassen: Aarhus Byråd sidder med en god hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved budgetfremlæggelsen i Aarhus Byråd torsdag eftermiddag afslørede borgmesteren, at der er flere penge til rådighed end først antaget.

AARHUS: Der er godt nyt til borgerne og de ansatte i Aarhus Kommune forud for næste uges afsluttende budgetforhandlinger.

Ved budgetfremlæggelsen i Aarhus Byråd torsdag eftermiddag afslørede borgmester Jacob Bundsgaard (S), at rådighedsbeløbet er noget større end de 60 mio. kr., der først var varslet. Faktisk en hel del større.

Det nye tal kommer efter, at regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) i sidste uge blev enige om en budgetaftale for næste år. Så der nu er en økonomiaftale, der sætter rammerne for alle kommuner.

- Vi står i den glædelige situation, at råderummet er større end først beregnet. Vi får nu et råderum årligt på gennemsnitligt 120 millioner kroner. Dertil kommer et éngangsbeløb på 61 mio. kroner. Det skulle gerne være grundlag for, at vi kan lave et godt budget, sagde borgmesteren.

Det er vel at mærke et ekstra beløb ud over de 1,2 milliarder kroner som budgettet samlet set løftes med over fire år efter de såkaldte budgetmodeller, der afsætter ekstra penge i takt med, at vi bliver flere borgere.

Største råderum i mange år

Jacob Bundsgaard tilføjede, at der er tale om det største politiske råderum i mange år, som han har været med til at lægge på bordet.

- Så der skulle være et godt grundlag for at få landet en budgetaftale, der er robust, og som kan forbedre århusianernes hverdag, sagde Jacob Bundsgaard.

Han gentog, at de helt store udfordringer for ham at se er klima, socialområdet og den kollektive trafik.

- Men andre store velfærdsområder kalder også på forbedringer. Der er mange forslag fra partierne og der er ikke råd til det hele, for at sige det lidt på jysk. For træerne vokser ikke ind i himlen. Men vi skal huske, at vi leverer en god service i dag. Det gælder lige fra dagtilbuddene over skolerne, til socialområdet og på ældreområdet. Og vi kan vel godt tillade os at mene, at man i mange lande ville være begejstrede, hvis de havde den velfærd, vi har her i Aarhus.

Budgetfremlæggelsen fortsatte med indlæg fra alle partier.

De afsluttende budgetforhandlinger starter mandag 16. september og ventes afsluttet fredag 20. september.

Flere penge i kassen: Aarhus Byråd sidder med en god hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce