Bruuns Galleri sikrer sig med betonklodser mod terror

Betonklodser er sat op ved indgangen til Bruuns galleri i både Bruuns Gade og Jægergårdsgade. I løbet af januar laves en mere permanent løsning, end den århusianerne oplever i agderne lige nu. Foto: Jens Thaysen

Bruuns Galleri sikrer sig med betonklodser mod terror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bruuns Galleri har sat betonklodser op som terrorsikring i Jægergårdsgade og Bruuns Gade. Byens øvrige betonklodser mod terror bliver stående, siger politiet.

AARHUS: Bruuns Galleri i hjertet af Aarhus har egenhændigt sikret sig mod terror med betonklodser ved sine hovedindgange. Ejeren af Bruuns Galleri sikrer også sine øvrige centre i Danmark og 200 andre i Europa.

Shoppingcentret har sat betonklodser op i M. P. Bruuns Gade og Jægergårdsgade, så biler eller lastbiler ikke kan brage ind i Bruuns-kunderne ved de store indgange.

Mens betonklodserne, der skal sikre århusianerne mod terror de øvrige steder i byen, er sat op efter krav fra Politiets Efterretningstjeneste, har Bruuns Galleri selv søgt om tilladelse hos kommunen og fået den.

- Vi har et ufravigeligt krav om, at kundernes sikkerhed kommer først. Det er grunden til, at vi helt nøjagtig 17. oktober etablerede betonklodserne, siger centerchef i Bruuns Galleri, Claus Brændgaard.

Han fortæller, at de øvrige 200 shoppingcentre i Europa, som ejes af den franske Klépiérre-koncern alle bliver sikret på samme måde efter en koncernbeslutning. I Danmark gælder det ud over Bruuns i Aarhus også Field's i København og shoppingcentret Bryggen i Vejle.

- Terrorsikringen sker ud fra det generelle terrorbillede i verden. Jeg vil godt understrege, at vi i Bruuns Galleri hverken har fået trusler eller kender til analyser, som tegner på, vi vi er specielt udsat. Men vi har den filosofi, at vi hellere vil være "better safe than sorry". Vi vil være på forkant i stedet for på bagkant, siger Claus Brændgaard.

Vi har et ufravigeligt krav om, at kundernes sikkerhed kommer først. Det er grunden til, at vi helt nøjagtig 17. oktober etablerede betonklodserne.
Centerchef i Bruuns Galleri, Claus Brændgaard

Århusianere skal vænne sig til terrorsikring

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, Østjyllands Politi, siger, at politiet ikke blander sig i, at butikker eller andre frivilligt eller egenhændigt terrorsikrer sig med blandt andet betonklodser som Bruuns Galleri har gjort det.

Chefpolitiinspektøren siger samtidig, at århusianerne skal vænne sig til de betonklodser, der siden Aarhus Festuge blev sat op blandt andet ved Den Gamle By, den sydlige indgang til Skolegade, Musikhuset, Friheden, stadion og på nogle strøgpassager.

- Betonklodserne er sat op på baggrund af den terrortrussel, Danmark står overfor, og vi følger her i Østjylland Politiets Efterretningstjeneste og tjenestens trusselsniveau. Intet er ændret, siden betonklodserne blev sat op, siger Klaus Arboe Rasmussen.

- Formålet med klodserne er - sat i forhold til de angreb vi har oplevet med biler og lastbiler i Europa - at begrænse hastigheden forskellige steder, siger chefpolitiinspektøren. 

Bruuns Galleri sikrer sig med betonklodser mod terror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce