Bundsgaard: - Mine tanker og medfølelse går til den kongelige familie

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) sender sine varmeste hilsner til den kongelige familie efter prins Henriks død. Her ses de alle tre i forbindelse med dronningens 75 års fødselsdag. Foto: Henning Bagger

Bundsgaard: - Mine tanker og medfølelse går til den kongelige familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus borgmester takker prins Henrik for hans opbakning til byen gennem årene.

AARHUS: Prins Henrik sov efter længere tids sygdom ind tirsdag aften på Fredensborg Slot.

Prinsens død har ramt alle i landet, der sender tanker og hilsner til den kongelige familie. Også Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) sender medfølende tanker til Kongehuset.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død rammer hele landet med stor sorg, og vores tanker og medfølelse går til den kongelige familie i den svære tid. Samtidig giver det os anledning til med taknemmelighed at mindes Prinsens tætte relationer til Aarhus gennem fem årtier, skriver borgmesteren blandt andet i sit kondolence-skriv.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet 28. januar. Undersøgelser havde vist, at Prins Henrik havde en godartet tumor i venstre lunge. Senere blev han behandlet for en lungeinfektion. Fredag 9. februar udsendte Kongehuset en pressemeddelelse, hvori de skrev, at prinsens tilstand var 'alvorligt forværret'. Tirsdag blev han flyttet til Fredensborg Slot, hvor han 'ville tilbringe den sidste tid'.

Liv til slottet

Prins Henrik og hans kone, dronning Margrethe, har gennem årene tilbragt meget af deres tid på Marselisborg Slot. Flere påskefrokoster og juleaftener har fundet sted på slottet, ligesom dronningen blandt andet fejrede sin 77 års fødselsdag der.

- I 1967 overdrog Kong Frederik 9. Marselisborg Slot til den daværende tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henrik, og dermed blev slottet vækket af den dvale, som det havde befundet sig i, efter at det i en længere årrække havde stået ubenyttet hen.

Med sit udadvendte væsen og sin sikre sans for arkitektur og æstetik fik Prinsen dengang grundlagt et livslangt og varmt forhold mellem ham og Aarhus. Tronfølgerparret - og siden regentparret - fyldte især i forbindelse med sommerresidensen slottet med liv og lykke, men også ved påske og jul var den kongelige familien gennem mange år faste gæster i Aarhus. Prinsen har sammen med Dronningen har haft et aktivt liv i Aarhus med såvel repræsentative forpligtelser som gøremål i fritiden, skriver borgmesteren.

Dronning Margrethe og Prins Henrik til pressemøde på Amalienborg i Christian IX's Palæ i anledning af 40 års jubilæet, tirsdag den 10. januar 2012 Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar kl. 23.18 stille ind på Fredensborg Slot, skriver Kongehuset i en pressemeddelse, onsdag den 14. februar 2018.. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018)
Dronning Margrethe og Prins Henrik til pressemøde på Amalienborg i Christian IX's Palæ i anledning af 40 års jubilæet, tirsdag den 10. januar 2012. Arkivfoto: Mads Nissen

'En sand ven af Aarhus'

Jacob Bundsgaard beskriver prins Henrik som en sand ven af Aarhus. Flere gange har prinsen besøgt byen i forbindelse med kunstudstillinger, men han og dronning Margrethe har generelt været en stor del af byens kulturelle liv:

- Prinsen virkede altid veltilpas og glad for Aarhus - og hans varme over for byen blev gengældt. Regentparrets tilstedeværelse på Marselisborg Slot og deres trofaste deltagelse i byens mange begivenheder har altid vakt stor glæde og stolthed og har kastet glans over byen. Det skylder vi Hans Kongelig Højhed Prins Henrik en stor tak for. Vi vil huske og mindes Prinsen som en stor personlighed, en modig kunstner, en fremragende repræsentant for Danmark og som en sand ven af Aarhus, skriver han og afslutter brevet med:

- Æret være hans minde.

Prins Henrik blev 83 år. Hvor og hvornår han skal begraves er endnu uvist.

Bundsgaard: - Mine tanker og medfølelse går til den kongelige familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce