Bykongen Bundsgaard sætter personlig rekord: Fik flest personlige stemmer i Danmark

Bundgaard sidder med 40.000 personlige stemmer tungt på borgmesterposten. Foto: Flemming Krogh

Bykongen Bundsgaard sætter personlig rekord: Fik flest personlige stemmer i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Bundsgaard cementerer sin position som byens førstemand med næsten 40.000 personlige stemmer. Nærmeste modstander er, målt på personlige stemmer, længere væk end nogensinde.

AARHUS: Hele 39.841 personlige stemmer blev det til Jacob Bundsgaard (S) ved kommunalvalget 21. november.

- Jeg er glad og stolt, men også ydmyg, sagde Jacob Bundsgaard.

Der er langt ned til førsteudfordrer om borgmesterstolen, Bünyamin Simsek (V), der godt nok fik tredjeflest stemmer af alle, men dog måtte nøjes med 5.742 personlige stemmer.

Spekulationerne gik på, om Jacob Bundsgaard ville slå rekorden fra 2005, hvor Louise Gade (V) fik hele 42.697 personlige stemmer.

Sådan gik det dog ikke helt.

Men med 39.841 personlige stemmer, og 34.099 flere end til Bünyamin Simsek, slår Bundsgaard en stor, fed streg under, at han er byens førstemand.

Bundsgaard har forspring

Faktisk sidder Jacob Bundsgaard med sine næsten 40.000 stemmer rigtig tungt på tronen i Aarhus. Lægger man stemmerne sammen for de 11 efterfølgende kandidater på den århusianske topscorerliste ved dette kommunalvalg, så kan de 11 kandidater end ikke til sammen mønstre flere personlige stemmer end borgmesteren.

Det er dog set flere gange før, at der er stor afstand mellem den, der får flest stemmer, og så de næste i rækken. Men forskellen ved dette kommunalvalg er den største i nyere tid.

Ved valget i 2013 fik Bundsgaard 39.237 personlige stemmer, mens Bünyamin Simsek måtte nøjes med 8.169 stemmer og en andenplads, altså en forskel på 30.804 stemmer.

Vi skal tilbage til valget i 2005, før at forskellen er mindre. Der var nemlig 4.420 stemmer mellem Louise Gade (V) og Nicolai Wammen (S), der fik henholdsvis 38.277 og 42.697 stemmer.

Ungt blod i byrådet

En anden socialdemokrat, der havde et godt valg, var 25-årige Anders Winnerskjold. Han fik 2.721 personlige stemmer og sikrede sig derfor også en plads i den varme stol i byrådet.

- Det er så vildt. Jeg havde måske regnet med at få 800 stemmer, lød det fra ham, kort efter at borgmesteren havde læst de personlige stemmetal op.

Og Jacob Bundsgaard glæder sig til at skulle arbejde sammen med den unge politiker:

- Anders er knalddygtig og ambitiøs. Han er et stort politisk talent.

Rådmandsposterne skal fordeles

I alt blev det til 71.595 stemmer til Socialdemokratiet. Et antal, der glædede borgmesteren.

- Vi skal bruge opsvinget til at mindske afstanden mellem mennesker, så vi fortsat kan have et stærkt sammenhold i Aarhus og stærke, forpligtende fællesskaber. Det glæder jeg mig til, sagde han.

Partierne har en lang nat foran sig. De skal nemlig i gang med at konstituere sig og fordele rådmandsposterne.

- Vi har i hvert fald en rådmandspost, der skal fordeles til et socialdemokratisk medlem af byrådet. Vi tager fat i det i aften, men det er en stor kabale, der skal lægges, sagde Jacob Bundsgaard.

Forude venter der både borgmesteren og byrådet en masse opgaver.

- Vi skal fortsætte den udvikling, som Aarhus er i. Rigtig mange flytter til byen. Vi har en stor opgave med at sikre infrastrukturen, men også sikre, at vi har gode velfærdsinstitutioner til de børn og ældre, som vi har ansvar for, sagde Jacob Bundsgaard.

Her er top 10 over de personlige stemmer i Aarhus

Bykongen Bundsgaard sætter personlig rekord: Fik flest personlige stemmer i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce