Bymåger er for smarte for jægerne

Foto: Axel Schütt


Bymåger er for smarte for jægerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til næste år skal jægere ikke længere regulere byens mågebestand, mener kommunen. Resultatet står ikke mål med anstrengelserne.

Hos mågeplagede århusianere var det en rigtig god nyhed, da Aarhus Kommune tidligere på året tilbød at formidle kontakt til jægere, der så ville komme og skyde de flyvende skrighalse ned med kraftige luftgeværer.

De sidste år er antallet af mågeplagede århusianere vokset og vokset, og kommunen modtog 90 ansøgninger på vegne af cirka 350 adresser.

Jægerne har bare ikke haft den store succes, og alt tyder på, at tilbuddet ikke gentages til næste år.

»Det er et meget lavt antal måger, der er blevet skudt. Problemet er blandt andet, at mågerne forsvinder, når jægeren skyder. Metoden er ikke ret effektivt, fordi det kan tage meget lang tid, inden mågerne vender tilbage,« siger kommunikationskonsulent Annie Paabøl, Aarhus Kommune.

Susanne Madsen, formand for Jægerrådet i Aarhus, beskræfter, at mågerne ofte lugter lunten, når en jæger dukker op.

»De er smarte. Og samtidig skal de sikkerhedsmæssige forhold naturligvis være i orden, når vi dukker op med et luftgevær. Det betyder, at der er en masse steder, vi ikke kan skyde,« siger hun.

Susanne Madsen beklager i øvrigt, at det for to år siden blev forbudt at skyde blandt andet sildemåger, så det i dag kræver en særlig tilladelse at regulere dem.

»I dag kan vi se resultatet i byerne,« siger hun.

Bymåger er for smarte for jægerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce