Café Kaffegal risikerer lukning

Arkivfoto: Axel Schütt

Foto: Axel Schütt

Café Kaffegal risikerer lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny bekendtgørelse kan betyde, at Café Kaffegal må fyre sine ansatte og dreje nøglen om.

Bestyrer af Café Kaffegal i Nørregade er frustreret. En ny bekendgørelse kan nemlig betyde, at han må afskedige 20 medarbejdere og lukke cafeen.

Brian Sørensen har i et opslag på cafeens Facebookside beskrevet, hvordan en bekendtgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering kan betyde enden for cafeen, der sidste år løb med titlen »Byens Bedste Café« da aoa.dk kårede http://stiften.dk/aarhus/byens-bedste-2015-her-er-alle-vinderne" target="_blank">Byens Bedste.

Café Kaffegal er en såkaldt socialøkonomisk virksomhed, der påtager sig et socialt ansvar og ansætter folk, der ellers kan have svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet.

Bekendtgørelsen betyder, at de socialøkonomiske virksomheder ikke længere har dispensation fra det såkaldte »rimelighedskrav« og derfor nu kun må have en ansat på særlige vilkår for hver femte, der er ansat på almindelige vilkår.

For Brian Sørensen betyder det, at han kan se sig nødsaget til at afskedige alle sine medarbejdere og lukke og slukke caféen.

I sit opslag på Facebook skriver han;

» HELT KONKRET, betyder den nye bekendtgørelse, at jeg senere på året er presset til at fyre alle mine 20 ansatte på særlige vilkår og dermed dreje nøglen om på begge mine livsværker, Café Kaffegal & ØKOgal«.

https://www.facebook.com/Briansoerensen/posts/10153495099704965" data-width="500">
Det" target="_blank">https://www.facebook.com/Briansoerensen/posts/10153495099704965">Det er så GAK GAK, at det bliver farvel & tak!Ja, det ser sgu desværre snart ud til at være slut… Jeg står overfor at...Posted by Brian Sørensen on Friday" target="_blank">https://www.facebook.com/Briansoerensen/posts/10153495099704965">Friday, January 8, 2016

Café Kaffegal risikerer lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce