Camp for kreative chilikonger

Ronnie Balle (tv) og Thomas Berg arbejder på udviklingen af en pokerrobot. Det tror de ikke, de bliver rige af. Til gengæld er det sjovt at lave. Foto: Kim Haugaard.

Camp for kreative chilikonger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et digitalt bordfodboldbord, en pokerrobot og kåring af firmaets chilikonge. I Aarhus-firmaet Vertica udfordres konventionerne, når medarbejderne rystes sammen på nye måder.

Når Aarhus-firmaet Vertica samler alle sine medarbejdere til Innovation Camp, står den ikke bare på kreativ udvikling på egne og kollegers gode ideer i fire dage.

Vertica A/S holder Innovation Camp. Deltagerne fv•r mulighed for at afprv?ve deres skv¶ve ideer og drv?mme. 
Code for Charity, der handler om at skabe software til gavn for den 3. verden, en baby logger samt et digitalt bordfodboldbord er nogle af de projekter, der er pv• spil i Innovation Camp 2014.
Vertica A/S holder Innovation Camp. Deltagerne fv•r mulighed for at afprv?ve deres skv¶ve ideer og drv?mme. Code for Charity, der handler om at skabe software til gavn for den 3. verden, en baby logger samt et digitalt bordfodboldbord er nogle af de projekter, der er pv• spil i Innovation Camp 2014.
Foto: Kim Haugaard

Den står også på slyngelstue og kåring af firmaets chilikonge.

»Det er medarbejderpleje på en anderledes måde,« siger Jeppe Møller Hansen, administrerende direktør for IT-virksomheden Vertica A/S, der har haft medarbejderne fra Aarhus og København samlet i to dage til den første runde af årets Innovation Camp.

»Tanken er, at man får lov at teste sine skæve ideer i firmaet, og for mig er ideen at fastholde og tiltrække arbejdskraft,« siger Jeppe Møller Hansen, der selv finansierer den første dag af campen, mens det er frivilligt, om man vil deltage den anden dag.

Det vil de fleste. På vej ned i slyngelstuen i kælderen under firmaets hyggelige lokaler i Studsgade kommer høje brøl af jubel og ærgrelse én i møde.

Det er ganske vist ikke usædvanligt, når en flok drengerøve er samlet på ét sted, og der er både bar, bob og bordfodbold.

Men her er der tale om mere end blot almindelig mandehørm. Det velkendte bordfodbold er nemlig behængt med sensorer i målet, lys i siderne og kameraer fra oven.

Alt er koblet til en bærbar computer, der registrerer data til kortlægning af, hvorfra der bliver skudt, hvem der har bolden mest og så videre. Det skal blive til et website, hvor forskellige dyrkere af bordfodbolden skal kunne konkurrere mod hinanden.

Endnu er den ikke så fremskreden, at den registrerer, når nogen tyrer til bolden, så opfinderen pludselig står med den i favnen.

»Det er en meget tidlig prototype,« griner Thomas Skyldahl Sørensen, hvis idé var så spændende, at den har samlet et udviklingsteam på fire mand.

Det er nemlig sådan, at medarbejderne først hver især lancerer en skæv idé. Herefter stemmer de på hinandens ideer, og de, der får flest stemmer, får koblet et team på. På den måde bliver posen med medarbejdere godt rystet.

»Man er sammen med nogle andre, end man plejer, og man får prøvet nogle ting af, man ikke gør til daglig,« siger Thomas, der ikke regner med, at hans digitale bordfodbold nogensinde bliver sat i produktion.

Men det er heller ikke meningen med Verticas Innovation Camp.

»Der må gerne være en forretningsidé i det, men det er ikke afgørende. Det er mest oplevelsen af at lave det sammen,« siger direktør Jeppe Møller Hansen.

Hele vejen rundt i firmaet i flere etager sidder teams og nørder på den sjove måde med forskellige ideer.

I et lille kontor finder vi Thomas Berg og Ronnie Balle, som chiller med programmeringen af en pokerrobot, der selv skal kunne regne den ud.

Bliver I rige af det?

»Næh, jeg tror, vi bliver fattige, men det er sjovt at lave,« griner Thomas, der lørdag eftermiddag har genvundet humøret, efter han tabte det fredag aften.

Da var han en af seks deltagere i konkurrencen om at blive firmaets chili-konge.

Efter at have indtaget verdens 9. stærkeste chili, »Ghost pepper«, måtte han give fortabt efter mindre end 30 sekunder, bunde to liter sødmælk i en ruf og herefter kaste op.

Om en måneds tid mødes medarbejderne i Vertica igen til anden runde af Innovation Camp.

Vertica leverer kommerciel og teknisk rådgivning i relation til e-handel, integration, web- og mobile løsninger.

Camp for kreative chilikonger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce