Chikane: P-vagter udstyres med kropskamera

Parkeringsvagterne i Aarhus oplever mange tilfælde af chikane og vold. P-vagterne har allerede en overfaldsalarm på sig, og nu udstryres deres uniform også med et kamera, der kan dokumentere voldelige bilister. Foto: Flemming Krogh

Chikane: P-vagter udstyres med kropskamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er tilladelsen på plads, så århusianske p-vagter udstyres med krops-kameraer for at dæmme op for chikane, vold og trusler.

3AARHUS: De århusianske p-vagter skal skærmes for vold og trusler. Derfor udstyres de med kropskameraer.

Kameraerne skal have en præventiv virkning, så p-vagterne ikke udsættes for vold og trusler. Aarhus Kommune har fået de nødvendige tilladelser, så p-vagterne kan få sat et kamera på deres uniformer. Det skriver TV2 Østjylland.

Cityassistenterne, som p-vagterne kaldes i Aarhus, er gennem længere tid blevet blevet udsat for et stigende antal tilfælde af vold og trusler, dokumenterer TV2 i en udsendelse mandag aften.

25 p-vagter skal hurtigst muligt iføres kropskameraet, efter Datatilsynet har givet grønt lys, skriver TV Østjylland.

Ifølge TV2 Østjylland henvendte den socialdemokratiske rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, sig til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) for at få gødet jorden til de nødvendige tilladelser, og det har nu båret frugt.

Ifølge tv-stationen har der siden juli været registreret 17 episoder med chikane af p-vagterne i Aarhus Kommune, hvoraf de otte af er blevet anmeldt til politiet.

De århusianske p-vagter har i godt et år, som beskrevet her i avisen, haft overfaldsalarmer på sig, men nu skal kameraerne være et ekstra præventivt skridt.

Chikane: P-vagter udstyres med kropskamera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce