Chikane og trusler: HK forbereder sag mod Aarhus Kommune

HK er langt fra tilfreds med de godtgørelser, to af fagforeningens medlemmer har fået, efter Kammeradvokatens undersøgelse af 21 personalesager fra Teknik og Miljø. Derfor har HK nu sat to advokater på at forberede en sag mod Aarhus Kommune. Fotos: Flemming Krogh & Henning Bagger

Chikane og trusler: HK forbereder sag mod Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I kølvandet på skandalesagen i Teknik og Miljø har HK sat to advokater på at forberede en sag mod kommunen for to af sine medlemmer, som fagforeningen mener har været udsat for blandt andet ledelsesmæssig chikane, trusler og systematisk omgåelse af kommunens personalepolitik

AARHUS: HK har nu sat to advokater på at forberede en retssag mod Aarhus Kommune for to af sine medlemmer, der var blandt de fyrede fra skandalechef Claus Pedersens afdelinger. Den ene efter 28 års ansættelse ved Aarhus Kommune.

De to har efter Kammeradvokatens undersøgelse af 21 personalesager fra Teknik og Miljø - og på Kammeradvokatens anbefaling - modtaget godtgørelser på henholdsvis en og tre måneders løn.

- Det er absolut i den lave ende i forhold til, hvad de har været udsat for, siger formanden for HK Kommunal i Østjylland, Hans-Henrik Hansen, der mener, at fagforeningen har en god sag.

- Sagen indeholder en del aspekter omkring det psykiske arbejdsmiljø, som Kammeradvokaten slet ikke har beskæftiget sig med i sin undersøgelse: Ledelsesmæssig chikane, trusler og misbrug af ledelsesretten blandt andet, fortsætter HK-formanden.

En på alle måder uskøn sag

Han mener, at sagen har en lang række aspekter.

- Den handler også om en systematisk omgåelse af kommunens personalepolitik og andre kommunale politikker. Der er tale om massivt magtmisbrug, siger Hans-Henrik Hansen og fortsætter:

- Samtidig tegner forløbet billedet af et hav af forvaltningsretlige fejl og mangler. Det er en på alle måder uskøn sag.

Han forventer, at der vil gå mindst et par måneder, før advokaterne er færdige med at forberede sagen og har gjort kravene mod kommunen op.

Mere snavs i krogene

HK prøvede i maj på et møde med ledelsen i Teknik og Miljø at få en forhandling om de to sager - men uden held.

- Derfor varslede vi allerede dengang, at vi ville gå videre med dem, siger HK-formanden, der mener, at kommunen har haft for travlt med at lukke personalesagerne.

- Manglerne ved Kammeradvokatens undersøgelse viser, at vi ikke har været ude i alle krogene. Jeg er ikke sikker på, at der nu er ryddet 100 procent op i Teknik og Miljø, siger han.

Chikane og trusler: HK forbereder sag mod Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce