Cocktails i baggården: Gedulgt nomineret til Byens Bedste Bar

Medejer og stifter af Gedulgt, Bastian Leander, kneb næsten en tåre, da han så, at baren er med i kampen om at blive kåret som byens bedste. Foto: Jens Thaysen

Cocktails i baggården: Gedulgt nomineret til Byens Bedste Bar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gedulgt er nomineret til Byens Bedste Bar, så selv om den ligger og gemmer sig, finder kunderne vej til de mange spændende cocktails.

AARHUS: Synes du også, at cocktails smager for lidt af forbudstid og er du til hemmelige barer, så vil Gedulgt være det helt rigtige valg for dig.

For at stille tørsten skal man begive sig ind i baggården til Fredensgade 41. Gedulgt betyder skjult og hemmeligt, og selv her inde i gården skal lede lidt efter indgangen, der gemmer sig bag en grøn dør ind til noget, der ligner et cykelskur. Kunderne kan tilsyneladende godt finde frem alligevel.

- Navnet passer meget godt til det her hemmelighedskræmmeri, som vi har gang i. Historisk set har cocktailbarer ofte ligget sådan lidt skjult. I 1700 og 1800-tallet havde det noget at gøre med, at de ikke havde lyst til at betale skat. Under forbudstiden i USA dukkede der en masse "købmandsforretninger" op i gaderne, siger Bastian Leander, der er stifter og medejer af Gedulgt.

Her er de nominerede til Byens Bedste Bar
  • Masvino, Klosterport
  • Peter Gift, M.P Bruunsgade
  • Gedulgt, Fredensgade
  • Barstart, under Clemens Bro
  • St. Pauls Apothek (baren), Jægergårdsgade
Cocktail-kortet hos Gedulgt byder også på nogle utraditionelle af slagsen. Blandt andet
Cocktail-kortet hos Gedulgt byder også på nogle utraditionelle af slagsen. Blandt andet "American Beauty", der serveres i et lille badekar. Foto: Gedulgt/Asbjørn Christensen

Sansebaseret cocktail

Her i Aarhus, betyder Gedulgt en cocktailbar med plads til 150 siddende gæster fordelt på tre etager. Række efter række med flasker står linet op, og soler sig ikke i sollyset, for der er ingen vinduer her i Arnbitters gamle lokaler. Til gengæld er der forventning om noget mere "indhold" i glassene, end det man typisk finder på et værtshus.

- Vores cocktails er en række sansebaserede oplevelser. Det handler ikke kun om smagen, men også duften og det visuelle. Vi folder os ud kreativt med diverse fermentationer, hjemmelavede cordials (juice/sirup, red.) og snaps. Vi destillerer også selv, fortæller Bastian Leander.

I husets gin og tonic brændes urterne i en tesi, hvorefter der hælder gin ned over dem. Lige nu er det kamille, der er i sæson. Sammen med stjerneanis, enebær og en række andre faste ingredienser, skabes der en meget aromatisk gin og tonic - med en brændt note.

Hos Gedulgt kan du få cocktails, som du måske ikke lige finder andre steder. Foto: Jens Thaysen
Hos Gedulgt kan du få cocktails, som du måske ikke lige finder andre steder. Foto: Jens Thaysen

Kneb næsten en tåre

Drinkskortet er mere end spændende. Ud over de sæsonbaserede cocktails er der seks, som Gedulgt kalder for "out of this world". Den ene er en cocktail, der bærer navnet "American Beauty".

- Teinfusioneret gin, appelsinblomst-bitter, fløde, æggehvide, lime, citron, sukker, akaciesirup. Alle ingredienserne samles på en sifonflaske så det skummer og på den måde ligner sæbe i et badekar, siger Bastian Leander. Cocktailen toppes med roselemonade, så der også kommer bobler i det lille hvide badekar, den serveres under et dække af rosenblade. - At være nomineret til Byens Bedste betyder mere end man lige skulle tro. Det her sted kunne være åbnet "hvor som helst" i Danmark, men vi er Aarhus-drenge helt ind til benet. At få folks anerkendelse i den by, det handler om, det er ret stort. Det var lige før, at jeg kneb en tåre, da jeg så, at vi var nomineret, fortæller Bastian Leander.

Gedulgt er den ene af de i alt fem nominerede i kategorien "bedste bar" til dette års Byens Bedste. Du kan stemme på din favorit på stiften.dk/byensbedste.

Cocktails i baggården: Gedulgt nomineret til Byens Bedste Bar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce