Computerspil for enhver smag: Ungerne kan køre ræs i Bruuns Galleri

Storesøster Ida-Marie Hindby fyrer den af i racerbilssimulatoren. Lillebror Oscar er helt klar til, at det bliver hans tur til at give den gas. Foto: Jens Thaysen

Computerspil for enhver smag: Ungerne kan køre ræs i Bruuns Galleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er man dødtræt af, at ungerne sidder derhjemme og spiller vinterferien væk, kan man tage dem med i Bruuns Galleri, hvor der kan spilles spil for enhver smag.

AARHUS: Lillebror Oscar Hindby polerer siden af sin AMG Mercedes godt og grundigt op af autoværnet på Nürburgringen. Det ser ikke for godt ud for den syvårige dreng, der kæmper en desperat kamp med rat, pedaler, hestekræfter og de 19 andre racerbiler. Måske er det en familiesvaghed. Storesøster Ida-Marie Hindby endte på en sidsteplads i sit løb på den legendariske racerbane.

- Det er svært at styre bilen. Den skrider af banen, fortæller Ida-Marie Hindby på 10 år.

Hun ser glad og ikke det mindste køresyg ud. Måske har de to bare ikke øvet sig nok. Eller måske har de bare ikke racergenet rigtigt inde under huden.

- De fleste, der tænder på kørespil, tilhører T. Hansen-segmentet. Folk der selv går til racerløb og interesserer sig for motorsport, fortæller Peter Hammond, event manager hos Nordic Game Supply.

Det er ham, der har foden på speederen i vinterferien i Bruuns Galleri, hvor man helt gratis kan hoppe ned i en af tre racerbilsimulatorer.

- Der har været fuldt hus hele dagen, så det er en god idé, at komme klokken 11, når vi åbner.

Man kan køre til klokken 16.

Parker børnene

Kan man ikke se sig selv med 200 kilometer i timen i en racerbil, kan man parkere ungerne i "hyggeområdet", hvor de kan følge med i, hvordan nogle meget berømte streamere spiller computerspil, så det er en lyst.

- Tirsdag kommer Brixen. Onsdag og torsdag er det Kregme, der lever af at folk kan se ham spille, fortæller Peter Hammond.

En spilleoplevelse anno 1978. Foto: Jens Thaysen

Retro-område

Føler man sig oldgammel ved tanken om, at man kan leve af det, kan man passende tage en tur tilbage til de gode gamle dage, da far var 10 år gammel og havde fået sit hedeste julegaveønske, en Atari 2600 spille konsol, opfyldt. Timers god underholdning ved kakkelbordet i den blomstrede sofa var sikret.

- Vi har fundet det mest støvede gulvtæppe, vi kunne, fortæller Peter Hammond.

Illusionen af 1978 er perfekt. Pixelerede tændstikmænd hopper fra isflage til isflage eller spiller basketball mod hinanden. Og på udtræksbordet, ligger den lige så attråværdige Sega med 1992 spillet Mortal Kombat, der var så blodigt, at det blev forbudt i Tyskland. Fedt, hvad mere kunne en dreng ønske sig.

- Det var sjovt, at prøve igen. Spillene var megasimple, men det er også det der er så fedt, fortæller Bjarke Andreasen, fra Lystrup.

Hvis man selv vil gå amok i retrospil, sælges de to konsoller for 500 kroner stykket - inklusive alt hvad hjertet begærer af spil.

Computerspil for enhver smag: Ungerne kan køre ræs i Bruuns Galleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce