Cykeltunnel først i brug om 11 år

FREMTID. Den nye udkørsel fra Sibirien løber over en cykeltunnel, der anlægges nu, men først tages i brug i 2020. Ved siden af cykeltunnelen anlægges en kanal. Foto: Flemming Krogh

Cykeltunnel først i brug om 11 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

århus: Det ligner en vaskeægte Århus-historie om besynderlig planlægning, men den er god nok:

Lige nu er Århus Kommune ved at anlægge en 60 meter lang cykeltunnel under Sibirien-krydset.

Men først om 11 år får cyklisterne lov til at trille ned i tunnelen.

At tunnelen anlægges nu skyldes, at den nye udkørsel fra havnen løber hen over den. Derfor er lige nu det rigtige og mest praktiske tidspunkt at anlægge tunnelen.

At den først tages i brug i 2020 skyldes, at den ender lige der, hvor sømandshjemmet International Seamens Club ligger. Bygningen ejes af Århus Havn. I 2020 forsvinder bygningen, så først til den tid kan man gå i gang med at anlægge ramperne ned til den 60 meter lange cykeltunnel.

»For at sikre, at cykeltunnelen bliver vel modtaget af cyklisterne, har kommunens afdeling for byarkitektur været tæt involveret i projektet med hensyn til overvejelser om belysning og sikkerhed,« siger civilingeniør Torben Naldal, Bascom, der er Århus Kommunes bygherrerådgiver på projektet.

Cykeltunnelen er en del af en lang cykelsti langs havneområdet. Tunnelen anlægges for at få cyklisterne væk fra det tungt trafikerede kryds, Sibirien-Kystvejen, hvor Grenaabanen og senere Letbanen i forvejen komplicerer forholdene. Parallelt med cykelstien skal der anlægges en kanal, som adskiller den nye bydel på havnen fra resten af Århus. Lige som cykeltunnelen skal kanalen løbe under den nye Sibirien-indkørsel. Og derfor er denne lille bid af kanalen under opførelse sammen med indkørslen.

Men de første mange år må århusianerne nøjes med et lille kanal-badekar på hver sin side af Sibirien. Samt en lukket og tilproppet cykeltunnel under vejen.

Cykeltunnel først i brug om 11 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce