DF-krav: Nej til byggeri ved og omkring væddeløbsbane

Aarhus skal fortsat have galopderby tæt på bymidten og et grønt rekreativt område, mener Dansk Folkeparti, der nu stiller et konkret beslutningsforslag i byrådet. Foto: Kim Haugaard

DF-krav: Nej til byggeri ved og omkring væddeløbsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti stiller nu forslag til byrådet om at ændre på forlig fra 2012 om at tvinge væddeløbsbanen til at flytte i 2030. I stedet vil DF have en bevarende lokalplan, der bevarer et rekreativt område.

HØJBJERG: Jydsk Væddeløbsbane skal bevares og sikres gennem en bevarende lokalplan. Det samme skal det rekreative område omkring væddeløbsbanen.

Så konkret lyder et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti til Aarhus Byråd.

Århus Stiftstidende skrev lørdag, at der tegner sig et flertal for at bevare væddeløbsbanen og dermed opsige en forligsaftale fra efteråret 2012 om at kræve væddeløbsbanen flyttet 1. januar 2030.

Dansk Folkeparti var ikke med i budgetforliget for 2013 og har derfor ikke skrevet under på, at væddeløbsbanen skal flytte i 2030. Det gjorde derimod Socialdemokratiet, Venstre, konservative, SF og radikale for seks år siden.

Men efter at have læst de forskellige meldinger i avisen vil Dansk Folkeparti nu teste holdningerne med sit beslutningsforslag. Det kommer også efter reaktionerne på den nye stadionanalyse.

Jette Skive, rådmand for DF, siegr at hun har ændret holdning siden 2013 og nu mener, at væddeløbsbanen skal blive liggende ligesom de grønne områder. Foto: Kim Haugaard
Jette Skive, rådmand for DF, siegr at hun har ændret holdning siden 2013 og nu mener, at væddeløbsbanen skal blive liggende ligesom de grønne områder. Foto: Kim Haugaard

Borgere bekymret

Før jul fremlagde revisionsfirmaet PWC en stadionanalyse bestilt af byrådet, der viste, hvordan man kan bygge nye sportsfaciliteter uden at trække penge op af kommunekassen. Det skulle ske ved flytte Jydsk Væddeløbsbane og sælge byggerettigheder på grunden og hele arealet mod syd, hvor indtægten fra disse byggerettigheder kan bruges til at finansiere opførelsen af et nyt stadion og en ny atletikbane.

Forslaget mødte stor bekymring fra mange borgere, der ikke ønskede, at det grønne område omkring væddeløbsbanen skulle bebygges.

- I Dansk Folkeparti deler vi bekymringen, da vi heller ikke ønsker, at det unikke grønne område på eller omkring væddeløbsbanen bebygges. Det kan godt være, at vi kan acceptere et hotel eller lignende et sted i området, men vi vil ikke have at hele området bebygges med for eksempel boliger, for vi vil ikke ødelægge det rekreative område, siger Jette Skive.

Ny holdning

Samtidig ønsker DF altså at bevare væddeløbsbanen gennem en bevarende lokalplan.

- Beslutningen om at flytte væddeløbsbanen er forligsbelagt. Men vi anmoder forligsflertallet fra 2012 om at ændre beslutningen, så byrådet i fællesskab kan træffe beslutning om at bevare Jydsk Væddeløbsbane på sin nuværende placering, siger Jette Skive.

Dermed har Dansk Folkepartis leder også selv ændret holdning til sagen. For i november 2013 sagde Jette Skive til Stiften, at "væddeløbsbanen selvfølgelig skal flyttes. Jeg vil ikke fare i flint, hvis man bruger området til andet end grønt område, men bygger lidt på stedet."

Det citat er Jette Skive lidt forundret over i dag:

- Sagde jeg virkelig det? Jamen, det var så holdningen i 2013. Så kan man se hvor hurtige tingene kan ændre sig, for i dag har vi ændret standpunkt, siger hun om partiets holdning til væddeløbsbanen og det grønne område.

Dansk Folkeparti anbefaler:

- At der udarbejdes en bevarende lokalplan, som sikrer væddeløbsbanens nuværende placering.
- At der igangsættes forhandlinger om en ny lejekontrakt for væddeløbsbanen, som træder i kraft når den nuværende udløber.
- At der igangsættes et visionsarbejde, der har til formål at sikre, at området også kan bruges rekreativt i fremtiden.

DF-krav: Nej til byggeri ved og omkring væddeløbsbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce