De første er flyttet ind: Kom med bag byggeriet på Frederiks Plads

Frederiks Plads er midtvejs mellem byggeplads og færdigt byggeri. En del af boligerne er allerede indflytningsklar, mens erhvervsbyggeriet og de to store højhuse først er færdige om cirka fire år. Foto: Bo Nørgaard

De første er flyttet ind: Kom med bag byggeriet på Frederiks Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeriet på Frederiks Plads går støt og roligt fremad, og lige før jul kunne de første flytte ind i de nye lejligheder. Vi har fået en rundvisning på byggepladsen.

AARHUS: Mellem Bruun's Galleri og Sydhavnen er der de sidste par år blevet bygget på livet løs. Området er blevet døbt Frederiks Plads, og når det er færdigt, spreder det sig over 48.500 kvadratmeter i de mange forskellige byggerier, der blandt andet kommer til at huse boliger, erhverv, butikker og cafeer. Men hvad skal der egentlig ske på pladsen, og hvad er planen med de høje, gule bygninger? Det fortæller Michael Kruse, der er partner og arkitekt hos C.F. Møller, om på en rundvisning på pladsen, som du kan se i fire bidder herunder.

Hør journalist Bo Nørgaard fortælle om historien her

At åbne et lukket område

Vi starter på stedet, hvor Frederiks Plads kommer til at møde Marselisborg Allé og Jægergårdsgade. Her lå tidligere et komponentværksted, som servicerede togene, og derfor var området ikke til at komme ind på, fortæller Michael Kruse i videoen her:

Den sydlige akse og de gamle kraner

Den akse, der går fra Banegårdspladsen, via Bruun's Galleri og til Sydhavnen, har ikke tidligere haft en egentlig afslutning. Men det ændrer sig, når Frederiks Plads står færdig. Og så har C.F. Møller også arbejdet på at bevare noget af områdets historie.

Her har alle sol på altanen

Alle de mange lejligheder på Frederiks Plads har deres egen altan. Vi kiggede ind i en af dem sammen med Michael Kruse.

Den rigtige byggeplads

Selvom meget af byggeriet på Frederiks Plads er ved at være færdig, så er der stadig et stykke vej endnu for noget af det, blandt andet de to højhuse. Faktisk går der fire år, før projektet er helt færdigt.

De første er flyttet ind: Kom med bag byggeriet på Frederiks Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce