Deltag i debatten: Skal Aarhus være grønnere, mere blå og have højere huse?

Skal det grønne Aarhus blive endnu grønnere, eller skal byen gå den anden vej. Diskussionen raser allerede omkring det nye stadion-projekt, og nu lægger kommunen op til debat om, hvordan Aarhus' grønne profil skal være i fremtiden. Foto: Axel Schütt

Deltag i debatten: Skal Aarhus være grønnere, mere blå og have højere huse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige nu raser debatten, om Aarhus er på vej væk fra sine grønne profil. Mange mener, stadion-projektet er et eksempel. Nu inviterer kommunen til stor debat om byens grønne udvikling.

AARHUS: Nogle tema- og debatmøder er mere aktuelle end andre. Aarhus Kommune har ramt plet 6. maj, når den inviterer til diskussion, om byen skal være grønnere, mere blå - eller hvordan byudviklingen skal forme sig.

Debatten raser nemlig i forvejen, og Aarhus Kommune beskyldes i forbindelse med planerne om at udvide stadion og samtidig inddrage grønne arealer ved væddeløbsbanen for i alt for høj grad at tænke i fortætning - og dermed glemme alt om sin grønne profil og varemærke.

Ved en såkaldt idé - og vidensbar i Blixens i Gellerup kan alle århusianere give deres besyv med i debatten, hvilket også kan ske med høringssvar på nettet. Det er byens nye temaplan, der er den første af sin slags, som skal diskuteres, og dermed Aarhus' grønne og blå åndehuller til debat: Skal der være flere rekreative områder med plads til både et aktivt liv og stigende mængder regn?

Aarhus Kommune vil skabe en sammenhængende grøn struktur på tværs af by og land, lyder det fra rådmanden for Teknik og Miljø, der mener, at den ny plan skal være med til at sikre, at man både bevarer og skaber nye grønne rekreative områder samtidig med, at byen udvikler sig.

- Vi skal skabe de bedst mulige rammer for det gode liv, når vi udvikler Aarhus. Det kan vi blandt andet gøre ved at skabe bedre sammenhæng mellem de grønne områder, hvor vi også indtænker vandets strømnings-veje og klimatilpasning. Samtidig skaber vi værdifulde rekreative områder, der kan fremme bevægelse, sund livsstil og mødet mellem århusianerne, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Det er første gang, at man i Aarhus Kommune laver en samlet plan på tværs af emner som grønne områder, klimatilpasning, grundvand, byudvikling, sociale forhold, aktiv mobilitet og sundhed.

Alle interesserede inviteres til at være med til at kickstarte arbejdet med den nye temaplan til en idé- og vidensdelingsbasar. Målet er at indsamle idéer og forslag, der kan indgå i arbejdet med at lave en sammenhængende blå-grøn struktur i Aarhus Kommune.

Idé- og vidensdelingsbasar finder sted mandag 6. maj 2019 Kl. 16.00 - 19.00 Blixens, Rooftop Karen Blixens Boulevard 7 8210 Aarhus V.

Fakta
Basarenom det grønne Aarhus finder sted mandag 6. maj klokken 16.00 - 19.00, Blixens Roof Top, Karen Blixens Boulevard 7, 8210 Aarhus VPublikum vil møde syv forskellige vidensstande, hvor de kan få friske input og også byde ind med viden. Du kan vælge at deltage på de tre stande, som har din helt særlige interesse

Målet er i følge kommunen at indsamle idéer og forslag, der kan hjælpe den i arbejdet med at lave en sammenhængende blå-grøn struktur i Aarhus

Tilmeld dig dagen, en gåtur i området og 3 udvalgte stande på: www.aarhus.nemtilmeld.dk/24

Der er følgende temaer på dagen:

Ekstremregn som driver for mere bykvalitet og bedre lokalsamfund ved Katrina Wiberg, Aarhus ArkitektskoleHvordan kan vi lave klimatilpasning som samtidig bidrager til at gøre Aarhus til et bedre sted at bo og leve? Hvilke andre vigtige samfundsudfordringer kan klimatilpasningen bidrage til at løse - fartdæmpning, fritidsaktiviteter, fællesskaber med videre

Natur og landskab i en bykommune ved Sebastian Jonshøj, Vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening. I en tætbefolket kommune skal vi tænke os om for også at skabe gode betingelser for natur og sikre vores landskaber. Kom og giv dit bud på, hvordan vi sætter de mange interesser på spil

Aarhusianernes grønne fingre ved Jeppe Spure. Hvordan kan aarhusianerne bidrage til, at landskaber og bynatur trækkes ind i byen som grønne fingre - med hverdagsaktivisme tage ejerskab til byens rum og gader og give dem en særlig identitet?

Møder mellem mennesker og den sammenhængende by ved Anne Corlin, Designskolen Kolding, Design for People - LAB for socialt design. Hvordan kan de blå-grønne byrum og forbindelser danne rammen om aktiviteter, rekreation og tilbud, der får mennesker til at mødes på tværs af byområder og sociale skel?

Byen som levested for dyr og planter ved Rasmus Ejrnæs, Institut for bioscience, Aarhus Universitet. Aarhus skal også være attraktiv 'bosætningskommune' for dyr og planter. Hvordan kan vi gentænke byens rum, så de understøtter bynatur (og måske endda biodiversitet) og giver byboere naturnære oplevelser?

Grøn sundhed ved Kristine Engemann Jensen, Institut for bioscience, Aarhus Universitet. Mange studier viser, at grønne omgivelser nær din bopæl er afgørende for trivsel og antal sygdomme - hvordan kan vi bruge den viden aktivt, når vi udvikler Aarhus?Hvordan får vi plads til mere grønt og vand, når vi udvikler byen?

Den bæredygtige by balancerer mange interesser inden for det sociale, økonomiske og miljømæssige - hvordan udnytter vi muligheden for at skabe mere grønt, når vi vækster? Ved A. Enggaard A/S, Entreprenør og byudvikler

Deltag i debatten: Skal Aarhus være grønnere, mere blå og have højere huse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce