Demonstranter på fri fod

Racisterne i Mølleparken og mangfoldigheden på Bispetorv
Foto: Axel Schütt

Demonstranter på fri fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem unge mellem 17 og 19 år fremstilles i grundlovsforhør klokken 12 sigtet for vold mod betjente i forbindelse med demonstrationerne i Aarhus.

Det er dagen derpå for både demonstranter og politiet i Aarhus. Fem af de unge anholdte fra gårsdagens demonstrationer bliver ved middagstid fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus sigtet for vold mod tjenestemænd.

To 17-årige fra henholdsvis Fredericia og Skanderborg og en 19-årig fra Aarhus er sigtet for at have kastet med sten eller flasker mod politiet. En 20-årig mand fra Kalundborg er sigtet for grov vold, og endelig er en turkmener, der deltog i demonstrationen også sigtet for ulovlig indrejse i Danmark.

De 84 andre anholdte blev allerede i løbet af lørdag aften sat på fri fod, og de fleste af dem kan ifølge chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen se frem til bødestraffe på op til 4000 kroner. Blandt de anholdte var otte svenskere, tre fra Norge, to fra Irland og en enkelt canadier. To af de anholdte havde deltaget i den anti-islamiske demonstration i Mølleparken. Resten havde deltaget i mod-demonstrationen, Aarhus for Mangfoldighed, på Bispetorv.

Ifølge Bent Preben Nielsen skal politiet nu i den kommende tid i samarbejde med arrangørerne evaluere forløbet af de to demonstrationer.

Demonstranter på fri fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce