Den SMARTe præst og de gule sløjfer

20110314, Aarhus, Danmark: FELTPRvÜST I HOLME -Peter Sporleder skal til august udsendes for tredje gang som feltprv¶st. Han har tidligere vv¶ret i Irak (i 2007) og derfv?r i Afghanistan, hvor han nu skal tilbage til sammen med ISAF Hold 12. Han har netop udsmykket sin SMART-bil med 150 Stv?t vore soldater-slv?jfer til fordel for Familienetvv¶rket. FOTO: Mick Anderson.
Foto: Mick Anderson/FOTO: Mick Anderson

Den SMARTe præst og de gule sløjfer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst reklamerer for støtteforening for hjemvendte soldater på ny og SMART måde.

Når sognepræst i Holme, Peter Sporleder, sætter sig bag rattet af sin bil, får han mange stirrende blikke med på vejen. 150 gule sløjfer med sloganet 'Støt vore soldater' har han klistret på sin lille SMART-bil.

»Bilen er min egen, men ideen var min kones,« fortæller Peter Sporleder om initiativet, der skal reklamere for Familienetværket. En forening, som støtter udsendte soldaters pårørende og sårede krigsveteraner.

Egentligt kører præsten motorcykel, men is og sne satte sidste vinter en stopper for den tohjulede.

»Når soldaterne er afsted, er det oftest de pårørende, der har det hårdest. Og derfor er det godt, at der er Familienetværket, hvor man kan henvende sig og få støtte og hjælp,« siger han.

Til august skal han til Afghanistan med det danske Hold 12 til Afghanistan. Det bliver hans tredje mission som feltpræst, efter han i 2005 var i Kabul og i 2007 med det hårdt ramte Hold 9 i Irak.

»Jeg tager afsted for at støtte de soldater, som har truffet det store valg, at de vil gøre en forskel, selvom de risikerer at dø for sagen. At være der for dem er mit job og lille bidrag,« forklarer han om grunden til at tage afsted fra sin kone og deres tre små børn.

Sammen med hold 12 skal han afsted i seks måneder, inden han til februar igen vender tilbage til præstegerningen i Holme Sognegård.

I Irak blev han ofte beskudt med granater, selvom han for det meste ophold sig i den danske lejr.

»Jeg håber, at mine oplevelser på slagmarken gør mig til en bedre præst. Når man har set døden i øjnene, lærer man at være taknemmelig for at være i live fremfor at fokusere på de små, ubetydelige ting i dagligdagen,« siger felt- og sognepræst Peter Sporleder.

støtvoresoldater.dk" target="_blank">http://www.stotvoresoldater.dk/">støtvoresoldater.dk kan du læse mere om familienetværket.

Den SMARTe præst og de gule sløjfer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce