Den gode it-idé blev født på stor kollaps

Sune Hansen er en af medejerne i Vertica, der blandt andet laver hjemmesiden for Bolia, hvor kunderne kan købe deres nye møbler. Århus-firmaet er ungt - og en vækstkomet. Foto: Kim Haugaard

Den gode it-idé blev født på stor kollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når du køber på nettet, kan det unge Århus-firma Vertica A/S meget vel stå bag siden.

Vertica A/S tæller i dag 30 ansatte, og der er stor chance for, at det netop er en af det unge firmas hjemmesider, du handler på, når du køber ting på nettet.

Virksomheden er i dag med i opløbet om at blive kåret som Entrepreneur of The Year - årets vækstvirksomhed i Midtjylland.

Mens andre gik konkurs
Fra Ny Banegårdsgade i hjertet af Århus sælger firmaet hjemmesider og andre it-løsninger til kunder som Dansk Supermarked, Brdr. Dahl og Bolia.

»Vi var fem datamatikere og en elektronikmekaniker, som alle arbejdede i det amerikanske dot-com firma 1eEurope, Vi fik at vide, at vores lykke var gjort, og at vi aldrig mere skulle tænke på vores børns uddannelse. Firmaet var på vej til den store Nasdaq børs, da det som så mange andre it-firmaer gik konkurs,« fortæller en af medejerne, Sune Hansen.

Den 36-årige leder af firmaets udviklingsafdeling trækker firmaets gennemsnitsalder på 30 år op. Med nogle måneders løn i bagagen fra Lønmodtagernes Garantifond gik de fem kolleger i sving med at skabe deres eget koncept.

»Vi ville lave reelle løsninger til reelle problemer,« forklarer Sune Hansen meget enkelt.

Flere kunder kom selv
»Flere kunder var nervøse for, hvad de skulle gøre efter konkursen. Det var blandt andre møbelfirmaet Bolia, der kun handler over nettet. Selv i deres butikker kan du ikke købe kontant. Det samme med Polyteknisk Boghandel. Disse kunder fik vi fra starten,« siger Sune Hansen.

Andre storkunder som Dansk Supermarked og Brdr. Dahl er siden kommet til.

»Der er jo ikke så mange Bilka’er i Danmark, så det var en stor oplevelse. Jeg tror, vi og vores vækst er blevet drevet af opgaverne. For eksempel, da vi lavede en stor opgave for tøjkoncernen Bestseller. Den fungerede bare,« siger Sune Hansen.

Den gode it-idé blev født på stor kollaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce