Den kreative chokoladefabrik

Elvirasminde begyndte i 1893.

Den kreative chokoladefabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virksomhed fra 1893 bliver til Gøglerskole, kafferisteri, design- og kunstskole og andet kreativt.

Gulve og vægge fortæller det. Her var engang en chokoladefabrik.


Elvirasminde var navnet på fabrikken i gården i Klostergade. I 1893 begyndte den og udviklede sig til en stor virksomhed.


Nu skaber vægge og mure rammer om helt andre funktioner.


Olav de Lindes Byggeselskab har ejet stedet siden september sidste år og sat store dele af det i stand, så det både er moderne og stadig har spor af de gamle, rå vægge, af fliserne på gulvene og så videre.


»Vi vil udbygge det flotte fabriksanlæg, så det er et kraftcenter for kreative virksomheder og designere i Aarhus midtby. Stedet bliver renoveret respektfuldt til et moderne og tidssvarende erhvervsmiljø,« siger Olav de Linde, der understreger, at det spændende industrielle rå look ikke går tabt.


Gøglerskolen


Gøglerskolen er blandt beboerne og har været det et stykke tid.


»Eleverne elsker de mange historier, de kan finde i omgivelserne her i huset,« siger lederen P. C. Asmussen.


»Det hjælper os med at forstå, hvem vi er. Det nye skal bevæge sig sammen med det gamle,« siger han.


GreatCoffee


I lokaler i gården huserer Søren Stiller Markussen, 45 år. Han er barista og ekspert i kaffe.


GreatCoffee er navnet på virksomheden.


»Jeg får kaffen fra Honduras og rister den selv til cafeer. Ristningen betyder alt,« siger han, der også har udviklet mælk til forskellige kaffetyper for Arla.


Søren Markussen har undersøgt forholdene nøje i Honduras, før han fandt frem til den rigtige kaffe, og nu har han fast leverandør.


Han har vundet adskillige konkurrencer for baristaer og trænet den italienske mester.


»Det skaber identitet, når man selv kender kaffen, ved, hvor den kommer fra, og selv har ristet den. Kunderne vil gerne høre det,« siger han.


Også grøn gård


Der er lidt over 10.000 kvadratmeter i den store bygning og kun ganske få tilbage.


»Det kunne være en tegnestue, webdesignere, reklamebureau eller lignende, der rykker ind,» siger Olav de Linde.


Også de ydre omgivelser giver han et brush up.


Der er plantet træer og andet grønt i gården, og de Linde har plan om et større gavlmaleri.chokoladefabrik

Gøglerskolen har kontor på anden sal. Her er ejeren af fabrikken, Olav de Linde (til venstre) og Gøglerskolens leder P. C. Asmussen i samtale på trappen derop. Foto: Hans Petersen
Gøglerskolen har kontor på anden sal. Her er ejeren af fabrikken, Olav de Linde (til venstre) og Gøglerskolens leder P. C. Asmussen i samtale på trappen derop. Foto: Hans Petersen
En flot bog fortæller om Elvirasmindes 50 års jubilæum i 1943. Her en flot gitterlåge, som ejeren Olav de Linde overvejer at genskabe. Foto: Hans Petersen
En flot bog fortæller om Elvirasmindes 50 års jubilæum i 1943. Her en flot gitterlåge, som ejeren Olav de Linde overvejer at genskabe. Foto: Hans Petersen
Skolens hellige gral, kagedåsen med påskriften Elvirasminde. Eleverne Julie Marie Rygaard, 17 år og på danselinjen, og Chris Richter Neergaard, 18 år og på cafélinjen, holder den. Foto: Hans Petersen
Skolens hellige gral, kagedåsen med påskriften Elvirasminde. Eleverne Julie Marie Rygaard, 17 år og på danselinjen, og Chris Richter Neergaard, 18 år og på cafélinjen, holder den. Foto: Hans Petersen
Søren Stiller Markussen er ekspert i kaffe, som han henter i Honduras og rister selv. Han har vundet adskillige trofæer som barista. De ses bag ham. Han holder også til i chokoladefabrikken. Foto: Hans Petersen
Søren Stiller Markussen er ekspert i kaffe, som han henter i Honduras og rister selv. Han har vundet adskillige trofæer som barista. De ses bag ham. Han holder også til i chokoladefabrikken. Foto: Hans Petersen
Bygningen er nænsomt restaureret, og man kan stadig se de gamle fliser og de rå mure fra dengang. Her er fire elever fra Gøglerskolen. Fra venstre Kenneth Dam, 29 år og på medielinjen, Josephine Sørensen, 17 år og på cafélinjen, Chrstian Jensen, 23 år og på medielinjen, og Laura Holm, 17 år og på medielinjen. Foto: Hans Petersen
Bygningen er nænsomt restaureret, og man kan stadig se de gamle fliser og de rå mure fra dengang. Her er fire elever fra Gøglerskolen. Fra venstre Kenneth Dam, 29 år og på medielinjen, Josephine Sørensen, 17 år og på cafélinjen, Chrstian Jensen, 23 år og på medielinjen, og Laura Holm, 17 år og på medielinjen. Foto: Hans Petersen
Fabrikken i dag. Foto: Hans Petersen
Fabrikken i dag. Foto: Hans Petersen

Den kreative chokoladefabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce