Der bygges og bygges: Se Aarhus' største byggepladser fra luften

Det kan være svært at bevare overblikket over de mange store byggepladser i Aarhus. Så vi har samlet vores dronebilleder fra de seneste uger. Foto: Axel Schütt

Der bygges og bygges: Se Aarhus' største byggepladser fra luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan ser alt byggeriet i Aarhus ud fra luften? Vi har nedenfor samlet vores dronofotos fra de seneste uger.

AARHUS: Byggekranerne i Aarhus har fortsat rygende travlt.

På Aarhus Ø er man ved at lægge sidste hånd på nuværende etape, og også Ceres Byen er næsten klar.

Ved Banegraven er man endnu ikke gået i gang med det, der kan blive en helt ny bydel, og i Risskov er høje huse og studieboliger på vej.

Det kan være svært at bevare overblikket over byens udvikling, og derfor har vi her samlet nogle af vores fotograf Axel Schütts dronefotos af byen, som alle er taget indenfor de seneste par måneder.

Banegraven

Der er ingen byggekraner ved Banegården endnu. Men får DSB sin vilje, er visionen at overdække banegraven og skabe en grøn, levende og bilfri bydel - Banekvarteret. Det ligger dog formentlig nogle år ude i fremtiden.

Foto: Axel Schütt

Ceresbyen

1100 lejligheder, en campus til 5.000 VIA-studerende og deres lærere, butikker, kontorer, en restaurant, en café, Danmarks største p-kælder med plads til 1270 biler - og en park, der strækker sig helt ned til bredden af åen.

Sådan lyder indholdfortegnelsen på Aarhus' nye bydel Ceres Byen.

Foto: Axel Schütt

Ceresbyen fra den anden side. Foto: Axel Schütt

Den Gamle By

Det er ikke fordi, der bygges voldsomt i Den Gamle By. Det er nærmere omgivelserne omkring den, der er i rivende udvikling. Ceresbyen til den ene side, Tage-Hansens Gade til den anden, og der er også boliger på vej mellem købstadsmuseet og Botanisk Have.

Foto: Axel Schütt

Risskov Brynet

Når den nye bydel, Risskov Brynet, er bygget færdig om fire år, rummer den 1.500-1.800 boliger.

Både studieboliger og supervillaer er kommet op ad jorden, og hele siden med de høje blokke ud mod Vejlby Ringvej er bygget som støjskærme, så ingen af lejlighederne vender den vej ud.

Foto: Axel Schütt

Tage-Hansens Gade

Snart går omdannelsen af Amtssygehuset på Tage-Hansens Gade i gang. Med udflytningen til Skejby skal der gøres plads til en helt ny bydel.

Der skal bygges boliger i maksimalt seks etager, men der skal efter seneste plan være plads til 2.500 nye beboere og en urban park i området.

Ikke en byggeplads endnu, men snart går arbejdet i gang med at omdanne Amtssygehuset på Tage-Hansens Gade til en levende bydel med plads til 2.500 beboere. Foto: Axel Schütt

Aarhus Ø

Mellem 10.000 og 12.000 mennesker skal der bo på Aarhus Ø i alt, når Lighthouse og resten af boligerne er færdigbygget.

Også AARhus ud mod Bassin 7 og Ship i den anden ende ud mod Lystbådhavnen er godt på vej. Senere går byggeriet af Nikolinehus i gang.

Foto: Axel Schütt

Foto: Axel Schütt

Byggeriet af AARhus på Aarhus Ø går lige nu rigtig stærkt, og det Bjarke Ingels-tegnede byggeri er populært. 9 ud af 10 lejligheder er allerede solgt. På toppen ses her byudvikler Rune Kilden. Foto: Axel Schütt

Der bygges og bygges: Se Aarhus' største byggepladser fra luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.