Det diskuterede byrådet onsdag: Ny bydel over banegraven, plan for Aarhusbugten og meget mere

Arkivfoto: Kim Haugaard

Det diskuterede byrådet onsdag: Ny bydel over banegraven, plan for Aarhusbugten og meget mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ting blev drøftet og besluttet på byrådsmødet onsdag aften.

AARHUS: Aarhus Byråd holdt møde onsdag 10. oktober. Dagsordenen var på 21. punkter og dermed blot halv så lang som den ofte er. Alligevel var talelysten stor under de enkelte punkter. Blandt andet blev følgende drøftet og besluttet:

Stensagerskolen til Ellekær

En tidligere politisk beslutning står nu helt fast: Stensagerskolen for børn med handicap skal ind og bo på Ellekærskolen i Aarhus Vest.

Det besluttede forligskredsen bag aftalen om udsatte boligområder onsdag kort før dagens byrådsmøde.

- Stensagerskolen har ventet i 11 år på bedre lokaler og nu skylder vi dem en endelig afklaring. Der ligger allerede en politisk beslutning om, at den skal ind som tvillingskole på Ellekærskolen. Og den beslutning står nu fast efter dagens møde, siger Anders Winnerskjold (S), næstformand i børn og ungeudvalget.

Dermed er al snak om Tovshøjskolen som alternativ placering skudt endeligt ned. Politikerne forventer at Stensagerskolen kan flytte ind på en ombygget Ellekærskole i 2020.

Nu kommer Beder-Beringvej

Slut med at snakke, nu skal gravemaskinerne i gang, lød det fra flere politikere, da et stort flertal i Aarhus Byråd onsdag aften fastholdt den vedtagne linjeføring A og dermed forkastede de også et alternativt forslag fra Enhedslisten, der ville gå tættere på landsbyen Enslev.

Beder-Beringvejen skal stå klar som en sydlig ringvej i Aarhus i 2022 ifølge planen.

Visionsplan for Aarhusbugten

Aarhus Byråd vil nu starte arbejdet med en visionsplan for Aarhusbugten. Dermed følger man et forslag fra Det Konservative Folkeparti om en samlet plan, der indeholder en politik for erhverv, fritidsliv og turisme i bugten.

Banegraven som ny bydel

Banegraven og ikke mindst luften hen over den kan udnyttes til en mulig ny bydel.

Det er et flertal i Aarhus Byråd enige i og de besluttede onsdag aften derfor at indgå i en dialog med DSB om udvikling af planen.

- Det er en helt enestående mulighed i forbindelse med elektrificeringen at få en helt ny bydel. Vi ser gerne plads til blandt andet nye studieboliger, sagde Louise Lindskrog (S).

Keld Hvalsø (EL) var mere forbeholden:

- Vi vil godt være med til at undersøge det. Men vi er ikke begejstrede for endnu en fortætning af byen. Vi synes, at det har en værdi i sig selv, at man kan se banen komme ind til Aarhus. Byen har også brug for luft, mente han.

Skæve boliger på vej

Særligt udsatte borgere får et nyt boligtilbud i Tranbjerg efter at byrådet onsdag vedtog at opføre otte såkaldt skæve boliger ved forsorgshjemmet Østervang.

Boligerne koster otte millioner kroner at opføre. Staten giver et tilskud på 3,2 millioner kroner og andre 3,2 millioner lånes og afdrages af lejerne over huslejen. Kommunens direkte udgift bliver dermed 1,6 millioner kroner. Boligerne skal stå klar i sommeren 2019.

Vej i Beder lukkes

Tværskiftevej i Beder skal lukkes et passende sted for at fordele den tunge trafik til og fra boligområdet ved Højvænget. Det vedtog byrådet onsdag.

Jord skal bruges til flere støjvolde

Aarhus Byråd vil fremover anvende overskudjord til at etablere flere støjvolde rundt omkring, hvor der er støjproblemer. Det viste debatten onsdag.

- For eksempel har Stavtrup Fællesråd i en årrække ønsket, at vi gjorde noget ud til motorvejen. Nu er vi gået i gang for at se på, om vi kan lave en støjvold med overskydende jord, sagde teknisk rådmand Bünyamin Simsek, inden sagen blev sendt til teknisk udvalg.

Han tilføjede, at støjhandlingsplanen viser, at der er problemer med støj mange steder, men slet ikke penge nok til opgaven.

40 km/t-zone til debat

Et forslag fra Alternativet og SF om en fartgrænse på 40 km/t i Hjortshøj blev onsdag sendt til drøftelse i teknisk udvalg. Politikerne vil vide mere om effekterne bl.a. i Mårslet, som netop har en sådan zone.

Samtidig har forvaltningen modtaget mange ønsker fra andre bysamfund, der også ønsker hastighedszoner, som byrådet tidligere har afsat 15 millioner kroner til i 2020 og 2021.

Det diskuterede byrådet onsdag: Ny bydel over banegraven, plan for Aarhusbugten og meget mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce