Det 'hemmelige' vikingemusum får ny indgang

I 2010 blev Vikingemuseet besøgt af knap 25.000 gæster. Foto: Moesgård Museum

Det 'hemmelige' vikingemusum får ny indgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingemuseet på Skt. Clemens Torv i Aarhus C lukker i to måneder, men åbner med en ny indgang, som ikke går gennem Nordea

Vikingemuseet i midten af Aarhus har længe levet en hemmelig tilværelse.

I dag skal man gennem Nordea på Skt. Clemens Torv 6, når man vil besøge Vikingemuseet, men det ændrer sig inden for nær fremtid.

Nordea går nemlig i gang med en omfattende ombygning, som vil vare i alt otte uger, og i den forbindelse skilles Vikingemuseet fra bank­lokalet og får sin egen indgang direkte fra gaden.

Vikingemuseet lukker 1. oktober og genåbner omkring 1. december.

Ombygningen giver Moesgård Museum, der har ansvaret for Vikingemuseet, bedre mulighed for at tilrettelægge arrangementer i museet uden for bankens åbningstid. På sigt kan museet holde åbent i weekenderne, hvor det hidtil har været lukket.

Da der nu etableres en ny, separat indgang til Vikingemuseet, vil museet blive mere synligt ud mod gaden, og det er Moesgård Museums håb, at det enestående museum dermed vil tiltrække endnu flere gæster.

I 2010 blev Vikingemuseet besøgt af knap 25.000 gæster.

Vikingemuseet er et helt særligt museum, fordi en tur ned af trappen til udstillingslokalet i bogstaveligste forstand er en rejse tilbage til vikingernes by.

Udstillingen fortæller om og viser de fund, som er gjort på netop det sted, hvor Nordea ligger i dag. Fundene vidner om, at Aarhus allerede i vikingetiden var en driftig handelsby, hvor de handlende havde kontakter mod både nord, syd og øst, og hvor der boede mange forskellige håndværkere.

Byen var omkranset af en enorm forsvarsvold, der beskyttede mod angreb udefra og sikrede, at der var kontrol med, hvem der bevægede sig ind og ud gennem byportene.

Udstillingen i Vikingemuseet blev renoveret i 2008.

Vikingemuseet bliver en af de platforme, som Moesgård Museum i høj grad vil bruge i den periode fra 1. oktober 2012 til 1. juni 2014, hvor udstillingerne på modermuseet i skovene ved Højbjerg er lukket på grund af ombygning.

Det 'hemmelige' vikingemusum får ny indgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce