Discount-gigant bygger nyt hovedkvarter til 250 medarbejdere ved Godsbanen

Hvis Aarhus Byråd giver grønt lys, vil Lidl skifte hovedsædet i Kolding ud med et nyt i svinget, hvor Carl Blochs Gade møder Søren Frichs Vej. Illustration: Link Arkitektur

Discount-gigant bygger nyt hovedkvarter til 250 medarbejdere ved Godsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tyske discount-kæde Lidl har forelsket sig i Godsbane-arealet. Her vil Lidl bygge et nyt hovedsæde, et P-hus og en konceptbutik. 250 medarbejdere skal flytte til Aarhus.

AARHUS: Om alt går vel, kan århusianerne snart sige gutentag til en ny beboer på Godsbanen: Tyske Lidl, der vil bygge nyt hovedsæde i den kreative bydel og flytte 250 medarbejdere med til Smilets By.

Discountkæden har store ambitioner på det danske marked, hvor Lidl de kommende år gerne vil fordoble det nuværende antal butikker.

- Siden vi åbnede den første Lidl-butik i Danmark i 2005, er vi gået fra 13 til 111 butikker, så det går meget stærkt, siger administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust.

Det betyder også, at det nuværende hovedkontor i Kolding er blevet for småt. Og her er det altså, at Lidl har kig på arealet ved Godsbanen til et splinternyt af slagsen. Dagligvarekæden vil gerne tættere på Aarhus og den udvikling, der finder sted i byen. Ikke mindst på byens uddannelsesinstitutioner, hvorfra Lidl forventer at kunne tiltrække fremtidige medarbejdere.

- Vi er klar til næste skridt i vores udvikling, som er et nyt hovedkontor. Jeg glæder mig personligt til at give vores medarbejdere helt nye og fantastiske rammer, som vi skal vokse videre i, siger Dirk Fust.

Lidl beskæftiger mere end 2.500 medarbejdere i Danmark. Hvis kæden får lov til at bygge nyt hovedkvarter i Aarhus, skal cirka 250 medarbejdere flyttes fra Kolding. Lidl regner desuden med at skabe en del nye job i Aarhus. Illustration: Link Arkitektur

250 arbejdspladser

Udover et nyt hovedkvarter på 11.000 kvadratmeter vil Lidl også bygge et P-hus og en konceptbutik på Godsbanen.

Magistraten i Aarhus Kommune har i denne uge indstillet til Aarhus Byråd, at Lidl kan købe byggegrunden i den nye kreative bydel. Hvis byrådet giver grønt lys, skal omkring 250 medarbejdere bytte deres faste arbejdsplads i Kolding ud med en tilsvarende i Aarhus i 2021.

Lidls lagerlokaler forbliver i Kolding.

- Vi håber, at alle medarbejdere vil med til vores nye kontor, men vi forstår også godt, at flytningen påvirker hverdagen for de medarbejdere, der får længere transporttid. Derfor vil vi sørge for den bedst mulige overgangsfase, siger Dirk Fust, der også påpeger, at det er planen at skabe mange nye stillinger i Aarhus.

Administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust, er særdeles begejstret for området og det kreative miljø omkring Godsbanen, som han betegner som perfekt for den ekspanderende tyske discountkæde. Pressefoto
Administrerende direktør i Lidl Danmark, Dirk Fust, er særdeles begejstret for området og det kreative miljø omkring Godsbanen, som han betegner som perfekt for den ekspanderende tyske discountkæde. Pressefoto

Det perfekte sted

Lidls nye hovedkontor skal efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej og blive bæredygtighedscertificeret efter den såkaldte DGNB-standard. Der betyder, at byggeriet skal leve op til en lang række kriterier, der blandt andet handler om energiforbrug, akustik, intelligent lysstyring, opsamling af regnvand og affaldshåndtering.

- Netop det her område ved Godsbanen, hvor mange lokale kræfter allerede nu har skabt et virkelig spændende miljø, synes vi, er det perfekte sted for både vores hovedkontor og koncept-butik. Vi vil gerne tage aktiv del i nærmiljøet og være med til at videreudvikle området i fællesskab med vores nye naboer, siger Dirk Fust.

Før byggeriet kan starte, skal Aarhus Byråd behandle sagen, og det forventes at ske på førstkommende byrådsmøde. Herefter skal der udarbejdes lokalplan for området.

Fakta
  • Efter planen skal Lidls nye hovedkvarter opføres på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs vej i den nye bydel, Aarhus K.
  • Byggeriet består af 11.000 kvadratmeter kontor, en dagligvarebutik på cirka 2.500 kvadratmeter og et parkeringshus med cirka 350 parkeringspladser til både Lidl og de omkringliggende bygninger.
  • De første 13 Lidl butikker i Danmark åbnede i 2005. I dag har kæden 111 dagligvarebutikker i Danmark og beskæftiger cirka 2.550 medarbejdere.
  • På verdensplan har Lidl flere end 10.000 butikker i 27 europæiske lande og USA.

Discount-gigant bygger nyt hovedkvarter til 250 medarbejdere ved Godsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce