Dokk1 bliver et andet sted, også for udlændinge

Der er både musik og gode historier i ørerne med Apperaats audiowalk. Pr-foto

Dokk1 bliver et andet sted, også for udlændinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En mystisk vandring med lyd i ørerne er nu også skabt for turister.

AARHUS: På Dokk1 kan man ad mystiske ruter gå rundt med musik og fortællinger i ørerne, både ude og inde.

Den såkaldte audiowalk hedder "The Wooden Toy Truck Experience" og guider lytteren på en rejse til blandt andet Bremen og Færøerne og ikke mindst til planeten Jupiter.

Efter mange opfordringer fra bandt andet VisitAarhus har producenten Apperaat oversat audiowalk'en til engelsk og tysk. Apperaat benytter sig af et traditionelt guide-sprog. Udtrykket er skævt og uperfekt, og det er med vilje.

- Vi har selv speaket både den engelske og tyske version, selvom Tam Vibberstoft, som speaker audiowalk'en, ikke er den dygtigste til engelsk udtale og aldrig har haft tysk i skolen. Udtrykket bliver på den måde lidt upoleret og klodset, og måske eksotisk, men vi synes, det bevarer magien og nærværet. Det tror vi, at de udenlandske turister vil sætte pris på. Det bliver lidt mere eventyragtigt, siger Tam Vibberstoft og Niels Gade, der er de to bag Apperaat.

Værket er blevet permanent.

- Noget af det interessante er, at Dokk1 bliver et andet sted. Ment på den måde, at man kan bevæge sig gennem rummet som alle andre, men få en anderledes oplevelse. Hele ens bevægelse bliver til en fortælling, og det er både underholdende og inspirerende, siger Daniel Boysen, litteraturformidler på Dokk1.

Apperaat
  • Apperaat er en kunstnerduo fra Aarhus syd
  • Den består af Tam Vibberstoft og Niels Gade
  • Duoen arbejder med både film, musik, lyd, musikvideo, og de står blandt andet bag den nye Aarhussang "Aarhus simpelthen", som udkom i forbindelse med Kulturhovedstadsåret 2017.
  • Apperaat udfordrer og gentænker formaterne, og dette er et bud på en ny og supplerende udgivelsesform til musik. I en tid hvor alverdens musik er tilgængelig alle vegne, er "The Wooden Toy Truck Experience" et bud på, hvordan kunstnere selv kan definere, hvor og hvordan musikken skal høres.

Dokk1 bliver et andet sted, også for udlændinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce