Dronning Margrethe er klar til sommerferie på Marselisborg

Dronning Margrethe ankommer her til Aarhus med Dannebrog i 2016. I år skal regenten holde sommerferie alene på Marselisborg, efter prins Henriks død. Foto: Kim Haugaard

Dronning Margrethe er klar til sommerferie på Marselisborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronning Margrethe modtages mandag af det officielle Aarhus, når regenten kommer sejlende med Dannebrog for at holde sommerferie på Marselisborg Slot.

AARHUS: Dronning Margrethe er klar til sin første sommerferie som regent på Marselisborg Slot, hvor hun må undvære prins Henrik. Dronningen kommer mandag sejlende med Dannebrog til Aarhus Havn og så venter der - som traditionen byder - et par ugers ferie i Aarhus.

Dronningen lægger dermed op til, at sommeren forløber, som den stort set altid har gjort med først et par uger med residens på Marselisborg, hvorefter turen går det Sønderjylland og Gråsten Slot.

Det officielle Aarhus med stiftamtmand Torben Sørensen og borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen tager med blandt andet et nifoldigt hurra imod dronningen såkaldte mellemarm - Kongeskibets faste plads ved kajen på Aarhus Havn. Det sker med en officiel modtagelse klokken 12 mandag 25. juni.

Dronningen vil i løbet af den første uge invitere byens spidser til en såkaldt omegnsreception på Marselisborg Slot dagen efter ankomsten. Den finder sted 19.30. Fredag 29. juni afbrydes Marselisborg-dagene, idet dronningen skal til Den Kongelige Livgardes årlige parade i København, hvor årets garder blandt andet tildeles et ur.

Her er programmet for dronningens modtagelse

Sådan ser programmet for dronningens ankomst på Aarhus Havn ud mandag 25. juni:

Kl. 12.00 modtages H.M. Dronningen af Statsforvaltningens vicedirektør, stiftamtmand Torben Sørensen, der vil udbringe et nifoldigt leve. H.M. Dronningen vil derefter hilse på borgmester Jacob Bundsgaard og andre repræsentanter for myndigheder og andet i Aarhus. Der vil være faner fra soldaterforeninger og enheder i området samt fra Danmarkssamfundet. Inden og under modtagelsen spiller Hjemmeværnets Musikkorps Aarhus under ledelse af Peter Gulstad. Der vil være musik fra kl. 11.30.

Modtagelsen finder sted på kaj 12 på Mellemarmen i Aarhus Havn. Kaj 12 findes på Mellemarmen over for Dokk1. Der køres ind ad Balticagade.

Dronning Margrethe er klar til sommerferie på Marselisborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce