E-sportsspilleren Emil 'Magisk' til de unge: - Man skal forfølge sine drømme

20-årige Emil 'Magisk' Reif er professionel CS:GO-spiller. Tidligere i år blev han købt af Astralis, der er et professionelt dansk hold, startet i 2016. Holdet vandt i 2017 verdensmesterskabet i netop CS:GO. Foto: Liselotte Sabroe

E-sportsspilleren Emil 'Magisk' til de unge: - Man skal forfølge sine drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avisen har stillet 12 spørgsmål til den 20-årige Astralis-spiller Emil 'Magisk' Reif, der er vokset op i Risskov.

Hvor er du vokset op?
Jeg er vokset op i Risskov med mine to forældre og min søster. Jeg har hele min barndom gået på Strandskolen, hvorefter jeg gik på Risskov Gymnasium.

Hvor længe har du spillet CS:GO?
Jeg er vokset op med Counter-Strike. Da jeg var otte år, introducerede mine to fætre mig til spillet og lige siden dengang, har det været en del af mit liv.

Hvad kan du godt lide ved spillet?
Jeg elsker det taktiske aspekt i Counter-Strike. Det er fedt, at man kan sidde i flere timer og finde på nye ting, som kan være med til at vinde kampe/turneringer. Det er klart det, jeg bruger mest tid på.

Hvad er dine styrker som spiller?
Jeg vil sige følelser, kommunikation og motivation. Jeg har en kæmpe motivation for hele tiden at udvikle mig og blive endnu bedre, men jeg har også en enorm motivation for at vinde endnu flere trofæer med Astralis.

Hvordan startede du med at blive professionel?
Jeg startede med at være en del af det tredje bedste hold i Danmark, og det var ligesom der, jeg fik vist mit talent frem for hele verden. Siden da har jeg spillet for North, Op Tic Gaming, også har jeg været en del af Astralis siden februar i år.

Har det altid været en drøm for dig at være med på Astralis-holdet?
Jeg har altid set op til drengene fra Astralis, så ja man kan sagtens sige, det har været min drøm. De har altid været det bedste danske hold og det hold, jeg selv fulgte meget, inden jeg blev professionel. Hele setuppet omkring Astralis og det med, at vi har en stærk og professionel organisation i ryggen har også altid tiltalt mig.

Hvordan er det at være en del af holdet?
Det er sindssygt fedt. Både at være en del af holdet, men også at være en del af hele den organisation, der er bag os. Sammen med folkene i RFRSH udvikler vi hele tiden måden at spille på, men også måden vi forbereder, træner, og arbejder med medier og vores omgivelser. Selvom jeg er ung, har jeg spillet på en del forskellige hold, og der er bare ingen sammenligning i forhold til, hvordan det foregår hos os. Det er topprofessionelt og en kæmpe fornøjelse at vide, at der er dygtige mennesker til at varetage alle områder, om det er salg, træning, faciliteter, PR eller andet. Det har virkelig imponeret mig. Men det vigtigste er, at vi har formået at blive verdens bedste hold, og vi er inde i en fantastisk periode i øjeblikket. Udover det er det bare nogle fantastiske gutter, som jeg får lov at spille sammen med. Vi har det fedt sammen uden for spillet også.

Nu hvor du er professionel, hvordan er din hverdag så?
Det kommer lidt an på, om vi er til turneringer, eller om vi træner hjemme i Danmark. Vi rejser jo 150 dage om året, så der er to liv: Når vi er til turneringer, er der relativt faste rammer i forhold til fælles morgenmad, træning, taktik, pracc, mediedage og kampe. Når vi er i Danmark, er jeg oftest hjemme i Aarhus, og så træner jeg online sammen med resten af holdet. Men at være professionel Counter-Strike-spiller er ikke "bare" otte timer foran computeren. Der er mange ting, der skal passes, men der bliver selvfølgelig tid til venner og familie. Jeg bruger så meget tid, jeg kan med dem.

Emil 'Magisk' Reif
  • Emil 'Magisk' Reif er 20 år og opvokset i Risskov.
  • Han er professionel Counter-Strike-spiller i verdenseliten.
  • Han har været med på det danske tophold Astralis siden februar 2018.
  • Tidligere har han været en del af det amerikanske hold Op Tic Gaming og inden da det danske hold North, der blev startet op som F.C. Københavns satsning inden for e-sport.
  • I 2016, som kun 17-årig, spillede han sig til en plads som nummer 14 på den individuelle verdensrangliste.
Den 20-årige Astralis-spiller Emil 'Magisk' Reif er vokset op i Risskov. Siden februar 2018 har han været en del af det storvindende danske hold. Foto: Stephan Christensen/Astralis
Den 20-årige Astralis-spiller Emil 'Magisk' Reif er vokset op i Risskov. Siden februar 2018 har han været en del af det storvindende danske hold. Foto: Stephan Christensen/Astralis

Hvad siger din familie til, at du har valgt den levevej?
Som for alle andre var det svært i starten, men i dag bakker både min mor, far og søster virkelig meget op om min karriere og mine valg. Jeg glæder mig enormt meget til, at de og små 12.000 andre fans skal overvære os til Blast Pro Series Copenhagen i Royal Arena 3. november.

Bliver du aldrig træt af at spille?
Aldrig. Når vores program er tæt pakket, så er det selvfølgelig hårdt, men jeg bliver aldrig træt af det. Jeg er så privilegeret, at jeg kan leve af min hobby, og det er jeg både meget glad for og meget taknemmelig for.

Hvad er dine ønsker og mål for fremtiden?
At vinde endnu flere turneringer. Jeg vandt min første Major i sidste måned (en af de største turneringer inden for Counter-Strike, red.), og det var en kæmpe oplevelse. Bare en uge efter vandt vi Blast Pro Series i Istanbul, så de sidste par uger har været helt vilde. Mit og holdets store mål for efteråret var Majoren, og så at vinde Blast Pro Series i København. Det er en helt vild turnering med et format, som garanterer os spillere at spille live på scenen mod alle hold, der er med. Fansene er sikre på at se deres favorithold, og det giver en helt vanvittig stemning. Der bliver fuldt hus, og jeg håber helt vildt på, vi vinder!

Hvad er dit råd til andre unge, der ønsker at blive professionelle?
Man skal forfølge sine drømme. For mig handlede det om, at jeg prioriterede al min tid på spillet og på at blive bedre, men der er så få jobs som spiller i e-sport, at det ikke er et råd, jeg vil give generelt. Uddannelse er vigtigt, men for mig var det en anden vej. Og så har jeg virkelig lært, hvad det betyder at leve sundt, dyrke motion, spise ordentligt og få noget luft fra tid til anden. Det lyder måske skørt for nogen, når det kommer fra en gamer, men vi er som spillere og hold virkelig blevet bedre af at tage vores krop og mentale balance seriøst. Det er et råd til alle, der vil være den bedste version af sig selv: Sørg for at holde dig i form, brug din hjerne og giv så alt hvad du kan for din passion.

E-sportsspilleren Emil 'Magisk' til de unge: - Man skal forfølge sine drømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce