EU giver 92 millioner til tunnel

Aarhus Kommune får 92 millioner af EU, mangler stadig 700 millioner kr. i at kunne finansiere Marselis-tunnel. Arkivfoto.

EU giver 92 millioner til tunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune får 92 millioner af EU, mangler stadig 700 millioner kr. i at kunne finansiere Marselis-tunnel.

92 millioner kr. til Marselis-tunnelen i Aarhus.


92 millioner kr. til Gøteborg.


Sådan fordeler EU de 185 millioner kr., fællesskabet har givet i tilskud til Aarhus og Gøteborg.


Men selv om 92 millioner kr. er mange penge, så er der stadig lang vej hjem, før den 1,6 milliarder kroner dyre tunnel er fuldt finansieret. Der mangler stadig cirka 700 millioner kr.


Aarhus Kommunes vejchef, Niels Schmidt, forventer ikke, at EU kan overtales til at give tunnel-projektet i Aarhus flere penge.


»Ikke foreløbigt. Der er dog en mulighed i 2014 og 2015. Budgetperioden for puljen, tilskuddet er bevilget fra, udløber nemlig i 2013,« siger Niels Schmidt.


Hvor får de pengene fra?


700 millioner kroners-spørgsmålet lige nu er derfor, hvordan Aarhus Kommune vil finde de penge, der mangler, før tunnelen er betalt?


Aarhus Havn forventes at bidrage. Men ingen forventer, at havnen kan eller vil bidrage med noget, der bare er i nærheden af at ligne 700 millioner kr.


Et offentligt-privat partnerskab har været nævnt. Er det stadig en mulighed?


»Næppe. Der er så stor usikkerhed om de skattemæssige forhold, at vi risikerer at spilde et tocifret millionbeløb på udbudsmateriale,« siger Niels Schmidt.


SF har talt om brugerbetaling?


»Brugerbetaling kræver, at der er et gratis alternativ, og en brugerbetalt tunnel er ikke meget bevendt, hvis lastbilerne kører oppe på Marselis Boulevard, fordi det er gratis,« siger Niels Schmidt.EU giver 92 millioner til tunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce