Efter 10 års tilløb er Byporten nu på trapperne

Sådan - nogenlunde sådan - kommer Byportens højeste del til at se ud på grunden på nordsiden af Viborgvej. Illustration: Dansk Erhvervsprojekt a/s


Efter 10 års tilløb er Byporten nu på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlingen af høje huse på begge sider af Viborgvej bliver bygget i etaper. De første af de i alt ni tårne er rykket tætter på byggestart.

Planerne om et stort erhvervsbyggeri i op til 23 etager ved Viborgvej i det vestlige Aarhus mellem Hasle og Tilst har fået nyt liv.

Med i alt ni bygninger på begge sider af Viborgvej ved Bredskiftevej/Runevej er det store kontorbyggeri tænkt som en byport - og projektet hedder da også Byporten.

Det er Dansk Erhvervsprojekt, der blandt andet han bygget og ejer Spejlbuen i Skejby og erhvervsparken på Bredskifte Allé, der står bag Byporten, der i følge selskabets hjemmeside er klar til byggestart.

Sådan næsten da.

Direktør for Dansk Erhvervsprojekt Poul Erik Rind understreger, at man er klar til byggestart på 1. etape af Byporten men ikke går i gang, før der er aftaler på plads med kommende lejere.

En kollektion af tårne

Det er 10 år siden, højhusprojektet ved Viborgvej så dagens lys. Siden kom finanskrisen på tværs, men for fem år siden fik Dansk Erhvervsprojekt godkendt lokalplan for byggeriet, der totalt bliver på godt 32.000 etagekvadratmeter til kontorer og andre erhvervsformål.

Lokalplanen giver mulighed for tre bygninger på grunden syd for Viborgvej - i op til 15 etager. Og seks bygninger i op til 23 etager - 75 meter - på nordsiden af vejen. Tanken er, at de høje og slanke bygninger gruppevis bliver forbundet med hinanden.

»Lokalplanen er lavet i samarbejde med C.F. Møller. Projektet er tænkt som en kollektion af tårne - en byport når man kommer til Aarhus ad Viborgvej,« fortæller Poul Erik Rind.

Trafikken letter

Han vurderer, at placeringen ved Viborgvej bliver bedre og bedre.

»Projektet bliver mere og mere velbeliggende, som tiden er gået. Nu er kommunen i gang med at udvidde krydsene ud ad Viborgvej, og om få år bliver Viborgvej udviddet til fire spor, så trafikken kommer til at glide meget bedre,« siger Poul Erik Rind.

Planen er, at der skal være parkering under jorden i byggeriet.

Fleksibelt projekt

På Viborgvej bliver der nu reklameret for Byporten på store skilte.

Nu skal det være.

»Vi har gennemprojekteret en konkret del af projektet, så potentielle lejere har noget at forholde sig til,« siger Poul Erik Rind.

Han forventer, at første etape af Byporten kommer til at bestå af et sted mellem en fjerdedel og en tredjedel af det samlede projekt.

»Hele projektet er jo på flere end 30.000 etagekvadratmeter. Det er rigtig meget til erhverv i Aarhus, hvor pænt store lejemål typisk ligger på 4.000-5.000 etagekvadratmeter,« siger Poul Erik Rind og fortsætter:

»Projektet er så fleksibelt, at vi kan vente med at afgøre, på hvilken side af Viborgvej og hvilken del af projektet vi laver i første etape, til vi kender de kommende lejeres ønsker. Fra vi går i gang, vil der være en byggeperiode på omkring et års tid.«

Det er næste 30 år siden, at Dansk Erhvervsprojekt købte den første grund i området ved Bredskifte Allé og byggede det første erhvervsbyggeri.

»Det var i 1987. Dengang mente mange, at vi havde valgt en placering næsten helt i Viborg. Sådan er det ikke længere. Byen er vokset og fortsætter med at gøre det - den er kommet meget tættere på,« siger Poul Erik Rind.

<p>Sådan - nogenlunde sådan - kommer Byportens højeste del til at se ud på grunden på nordsiden af Viborgvej. Illustration: Dansk Erhvervsprojekt a/s.</p>

Sådan - nogenlunde sådan - kommer Byportens højeste del til at se ud på grunden på nordsiden af Viborgvej. Illustration: Dansk Erhvervsprojekt a/s.

<p>På store skilte på grundene langs Viborgvej ved Bredskiftevej og Runevej bliver der nu skiltet i stor stil for at trække lejere til det store byggeprojekt, der med tiden bliver til en slags byens nordvestlige byport. Foto: Axel Schütt.</p>

På store skilte på grundene langs Viborgvej ved Bredskiftevej og Runevej bliver der nu skiltet i stor stil for at trække lejere til det store byggeprojekt, der med tiden bliver til en slags byens nordvestlige byport. Foto: Axel Schütt.

Efter 10 års tilløb er Byporten nu på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce