Efter DR-afsløring: »Lys-healer« trækplaster på helsemesse i Aarhus

Kay Hougaard var i DR Kontants søgelys i sidste uge. Nu er han foredragsholder på weekendens helsemesse i Ceres Park, hvor han skal holde foredrag om børn og ADHD. Foto: Scanpix og DanInfos Facebookside


Efter DR-afsløring: »Lys-healer« trækplaster på helsemesse i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-healeren Kay Hougaard, der påstår, man kan leve af lys, men blev afsløret i at spise hotdogs, holder foredrag om børn på weekendens store helsemesse i Aarhus.

Risskov-healeren Kay Hougaard er blandt de 115 udstillere, som er udvalgt til at holde foredrag på weekendens Krop-Sind-Ånd Helsemessen i Ceres Park.

Arrangøren har ingen betænkeligheder, selv om healeren beskrives som uvederhæftig af eksperter, når han mener, at børn helt eller delvist kan leve af lys - og ingen eller lidt mad.

Healeren skal tale om ADHD på messen.

Det vakte stor opsigt, da DR-programmet Kontant torsdag satte fokus på healeren, som blandt andet påstår, han ikke har levet af mad - men udelukkende lysernæring og lys siden 2013. DR Kontant afslørede, efter at have talt med den lokale grill, at Kay Hougaard jævnligt kom forbi til en hotdog, hvilket healeren selv bekræftede.

På messen vil Kay Hougaard fredag i Comwell Loungen ifølge egne ord fortælle om, hvorfor børn har ADHD eller ADD, og om hvordan han behandler »lidelsen«. I præsentationen sætter han lidelsen i anførselstegn. Healeren mener nemlig ikke, at ADHD-børnene har anden diagnose, end at de ramte børn er mere intelligente og højere udviklet end os voksne.

I DR Kontant-programmet kaldte børnelæge og ekspert i ernæring, Annebeth Rosenvinge Kay Hougaards metoder med lysernæring til børn for en behandling, der »på alle måder er helt uvederhæftig og sågar sundhedsskadeligt«.

Medarrangør af Krop-Sind-Ånd Helsemessen, Inge Nielsen fra DanInfo Messerne, er bekendt med DR Kontant-programmet. Hun siger, at hun har talt med Kay Hougaard, som under alle omstændigheder skal holde sit foredrag fredag klokken 13 i Ceres Park.

Senere på sæsonen skal messen til København, Odense og Aalborg.

»Vi har lavet en aftale med ham, om at han ikke taler om børn og unge under 18 år,« siger Inge Nielsen.

»Vi synes samtidig, at det er en god idé, at han er med som udstiller på messen. Så kan han åbent og frit tale om sin behandling i stedet for at stikke hovedet i et hul. Han får chancen for at forsvare sig, og alle kan stille spørgsmål til ham. Folk, der har været i behandling hos ham, kan også komme og stille spørgsmål, hvis de har lyst til det,« siger medarrangøren af messen, som finder sted i Ceres Park fredag, lørdag og søndag klokken 10-18.

Kay Hougaard siger, at han fik en åbenbaring i 2012 - og at han nu kan helbrede folk fra for eksempel kræft og give dem et bedre liv, hvis de stopper med at spise - og i stedet lever af lyset alene. Stop med at spise. Lev af lyset. Det er filosofien i de kurser, som Risskov-healeren udbyder.

På sin hjemmeside Lev af Lys skriver Hougaard, at flere hundrede mennesker har været i behandling. Ifølge hjemmesiden driver han »et stort behandlingscenter i Risskov med flere ansatte.«

»Jeg har udviklet et kursus, hvor alle mennesker kan lære at leve af lys. En speciel mentaltrænings-meditation, som hjælper kursisterne med at få aktiveret det klargjorte lyscenter i hjernen. Det er som healer, at jeg kan mærke, hvor det »nye« latente energicenter i hjernen er placeret. Jeg kan også mærke, hvor åbent energicentret er,« skriver han på sin hjemmeside.

DR Kontant har i forbindelse med udsendelsen torsdag været i kontakt med flere kursister hos Kay Hougaard. Blandt andet en kvinde, der vejer 34 kilo og har et BMI på 12,9. En tilstand, som professor og overlæge på Rigshospitalet Ernæringsenhed Jens Kondrup, betegnede som livsfarlig.

For 7.000 kroner giver Kay Hougaard en lyskur til børn. Ifølge hans hjemmeside sætter han gang i et såkaldt energicenter i hjernen på børnene, sådan de vil kunne leve helt eller delvist uden mad og i stedet leve af lysets energi.

»Jeg guider også forældrene i, hvordan de med deres nye viden og forståelse kan hjælpe deres børn, i stedet for at modarbejde børnenes natur og ligefrem lave »overgreb« på dem,« lyder det på hans hjemmeside.

Til DR Kontant udtaler børnelægen Annebeth Rosenvinge:

»Vi taler her om, at rådet går på, at børn således skal faste. Og tilsyneladende tidsmæssigt ubegrænset. Jeg finder rådet så sundhedsfarligt, at jeg ikke ville betænke mig et øjeblik på at lave en underretning til de sociale myndigheder, hvis jeg fik kendskab til, at forældre valgte denne behandling til deres børn.«

Børnelægen sagde til DR Kontant, at sagen er så alvorlig, at Sundhedsstyrelsen bør gribe ind.

Kay Hougaard svarede i DR Kontant på kritikken af hans behandlingsmetoder.

»Lægevidenskaben ved jo ingenting om det her, så dem skal man i hvert fald slet ikke spørge om det,« sagde Kay Hougaard til DR Kontant.

DR Kontant kan stadig ses i https://www.dr.dk/tv/se/kontant/kontant-2015-09-24" target="_blank">DRs player.

Efter DR-afsløring: »Lys-healer« trækplaster på helsemesse i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce