Efter forslag om særlige håndværkerparkeringer: Formand vil foreslå lignende p-pladser til plejepersonale

Lone Hindø vil også have en prøveperiode på to år for særlige parkeringspladser til plejepersonalet i Aarhus Kommune. Foto: Jørgen Kirk/Scanpix og Axel Schütt

Efter forslag om særlige håndværkerparkeringer: Formand vil foreslå lignende p-pladser til plejepersonale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejepersonalet i Aarhus kommune skal også have særlige parkeringspladser, mener formand for Sundhed og Omsorg, Lone Hindø. Forslaget kommer efter Bünyamin Simsek har søgt om en prøveperiode for håndværkere i kommunen.

AARHUS: Efter det mandag kom frem at rådmand Bünyamin Simsek vil have særlige p-pladser til håndværkere, har formanden for Sundhed og Omsorg valgt at stille samme forslag, bare til plejepersonalet, når der er udvalgsmøde onsdag eftermiddag.

Der skal bruges mere tid på borgerne og mindre tid på parkeringspladser, lyder forklaringen:

- Tid er dyrebar, og personalet har i forvejen så lidt tid at gøre godt med. Så i stedet for at bruge tid på at finde parkering, kan den bruges sammen med borgerne, siger Lone Hindø.

Hun fortæller om et konkret eksempel med en fra sundhedsplejen, der skal hjælpe en kvinde med at få en støttestrømpe på. Det vil i sig selv kun tage et kvarter. Men inden hun når hjem til kvinden, kan hun bruge en halv time på at finde en parkeringplads i nærheden.

Det er dog et problem, der kan løses, hvis man finder frem til en ordning med særlige parkeringspladser, mener Lone Hindø.

Vi forestiller os, at man kan finde frem til en teknologisk løsning, hvor man kan reservere en særlig parkeringsplads i et bestemt tidsrum, når man skal bruge det.
Lone Hindø, formand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune
BILLEDE TIL AVISEN HVIS DET ER Foto: Axel Schütt
BILLEDE TIL AVISEN HVIS DET ER Foto: Axel Schütt

Begge forslag til transportministeren

I Sundhed og Omsorg har man længe talt om, hvorvidt man kunne finde en løsning på parkeringsproblemerne. Men det var forslaget fra Bünyamin Simsek, der fik Lone Hindø til at rykke på det.

- For hvis transportminister Ole Birk Olesen ser på mulighederne for særlige p-pladser til håndværkere, kan man i samme ombæring også se på en prøveperiode for plejepersonalet i de to år, siger hun.

Hvor mange parkeringspladser, Lotte Hindø forestiller, der skal være reserveret særligt til det, har hun ikke et umiddelbart bud på.

- Det er for tidligt at sige. Men vi forestiller os, at man kan finde frem til en teknologisk løsning, hvor man kan reservere en særlig plads i et bestemt tidsrum, når man skal bruge det, forklarer Lone Hindø.

På den måde kan man undgå at reservere parkeringspladsen hele dagen, og det tror hun, er en fordel.

Den faktiske teknologiske løsning er endnu ikke udarbejdet, men det bliver en del af det samlede forslag til udvalgsmødet i morgen.

Så hvis de øvrige på mødet i morgen synes, at forslaget om de særlige parkeringspladser er en god idé, kan man undersøge ideen nærmere, og derefter få skrevet et brev til transportministeren, forklarer Lone Hindø:

- Vi har også allerede drøftet, at det ikke vil have den store økonomiske betydning, siger hun og tilføjer:

- Så umiddelbart tror jeg, de andre vil være positive omkring at få det undersøgt nærmere, siger Lone Hindø.

Efter forslag om særlige håndværkerparkeringer: Formand vil foreslå lignende p-pladser til plejepersonale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce