Efter fyringer: Regionens ledelse og ansatte i bitter konflikt

Fyringen af ledelsen af Hospitalsenhed Midt - hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive samt Hammel Neurocenter - har udløst en bitter konflikt mellem regionens direktion og ansatte. Arkivfoto

Efter fyringer: Regionens ledelse og ansatte i bitter konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samarbejdet mellem ledelse og ansatte i Region Midtjylland er brudt sammen efter fyring af hospitalsledelse i Viborg.

VIBORG: Samarbejdet mellem ansatte og direktion i Region Midtjylland er brudt sammen.

Luften har været iskold, siden regionens direktion, regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen, mandag morgen fyrede ledelsen af Hospitalsenhed Midt, hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør, Tove Kristensen.

Fyringen fik torsdag samtlige medarbejderrepræsentanter i Region Midtjyllands overordnede samarbejdsudvalg til at forlade et møde i protest mod direktionens ledelsesstil.

Medarbejderne opfordrer direktionen til at tage en tænkepause og først vende tilbage, når den har fundet ud af, hvordan den opfatter medarbejdernes ret til at ytre sig i en situation, hvor direktionen selv har bedt om input fra medarbejderne.

Anderledes måde

Region Midtjylland er i gang med en større sparerunde, der placerer 80 procent af spareforslagene på Hospitalsenhed Midt. Enheden tæller hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive samt Hammel Neurocenter.

I et høringssvar anbefaler Hospitalsenhed Midt, at regionen ikke samler brystkræftudredning- og behandling på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Og at 400 simple pacemakerimplantationer flyttes fra universitetshospitalet i Skejby.

Regionsformand Anders Kühnau (S) har i Viborg Stifts Folkeblad udtrykt undren over, at en hospitalsenhed foreslår besparelser på en anden hospitalsenhed. Og det så kort tid før høringsfristen udløber, at der ikke er tid til at undersøge forslagene.

- Det er en anderledes måde at gøre det på, end vi plejer, siger Anders Kühnau.

- Det er spidset til

Om det er høringssvaret eller noget andet, der ligger bag fyringen af Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen ved vi ikke.

Fratrædelsesaftalen har givet de to mundkurv på.

Men regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen er lidt mere åbenmundet:

Til Viborg Stifts Folkeblad siger han:

- Lige siden jeg kom til for tre år siden, og også før da, har vi arbejdet rigtig hårdt på at skabe en samlet koncernledelse, hvor vi leder regionen ud fra en fælles tænkning. Det er i forhold til det, at der har været udfordringer. Over de seneste måneder er det spidset til mellem de to og os, og der er i stigende grad blevet en kant. Derfor er vores konklusion, at de ikke kan være her længere, siger Jacob Steengaard Madsen.

Winther kræver god forklaring

Spørgsmålet er, om politikerne i regionsrådet vil lade Jacob Steengaard Madsen og direktionens anden part, koncerndirektør Ole Thomsen, fortsætte på deres poster efter fyringen.

På mandag mødes regionsrådet til et temamøde på Regionshospital Horsens.

Venstres regionsrådsmedlem Jørgen Winther har forlangt - og fået lovning på - en orientering fra direktionen på mødet på mandag.

Og er direktionens forklaringen til regionsrådet ikke god nok, mener Jørgen Winther, at Jacob Steengaard Madsen og Ole Thomsen også bør fyres.

- Jeg håber bare, at de kommer med en fornuftig redegørelse. Gør de det, bliver de selvfølgelig siddende. Omvendt, så er det noget, vi kommer til at gå videre med, siger Jørgen Winther til Viborg Stifts Folkeblad.

Efter fyringer: Regionens ledelse og ansatte i bitter konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce