Efter havnebade i Aalborg og København måtte lukke: Aarhus Havnebad øger indsats mod rotter

I Aarhus har man ikke lyst til at skulle lukke det populære havnebad på grund af rotter, som man har set det i både Aalborg Havnebad og Havnebadet Sluseholmen. Derfor har man øget fokus og sat et ekstra rengøringshold ind. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter havnebade i Aalborg og København måtte lukke: Aarhus Havnebad øger indsats mod rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune har øget sit fokus på rotter ved havnebadet i Aarhus. Efter både Aalborg og København har måttet lukke havnebade på grund af rotter, har man i Aarhus indført ekstra rengøringshold for at undgå samme problem.

AARHUS: Havnebade i både Aalborg og København har de seneste uger været nødt til at lukke på grund af rotter.

Det har fået Aarhus Kommune til at intensivere sit fokus på rotter omkring det nyanlagte havnebad i Aarhus, så det velbesøgte havnebad ikke kommer ud for samme problem.

- Vi har fordoblet indsatsen, så der nu kommer et rengøringshold både morgen og aften, fortæller Mogens Christensen, leder af Aarhus Kommunes bade- og svømmeanlæg.

Tidligere kom der dagligt et morgenhold og gjorde rent, inden dagens første gæster kunne tage en dukkert i havnebadet, men efter både Aalborg Havnebad og Havnebadet Sluseholmen i København har været plaget af rotter, har Aarhus Kommune sat et ekstra rengøringshold ind, der tømmer skraldespande og rydder op om aftenen, når de sidste badegæster går klokken 19.

- Der skal simpelthen ikke være noget, rotterne kan gå efter, siger Mogens Christensen.

Også på kajområdet med madboder har kommunen sat ind mod rotterne. Her er man ekstra opmærksom på at få ryddet ordentligt op, og der er blevet sat rottefælder op på kajkanten.

- Enhver by har rotter, og det har Aarhus også. Havnearealet er ingen undtagelse, så vi tager vores foranstaltninger, så der ikke er noget for rotterne at spise, siger Mogens Christensen, der som leder af Aarhus Kommunes bade- og svømmeanlæg har ansvaret for selve havnebadet.

Aarhus Havnebad fri for rotter

Aalborg Havnebad opdagede for to uger siden rotter, og siden er jagten på rotterne i det nordjyske intensiveret. Både rotter og rotteunger er gået i fælderne, og havnebadet er fortsat ikke genåbnet.

17. juli måtte også Havnebadet Sluseholmen i København lukke efter fund af rotter, men kun for en lille uges tid. Mandag skrev havnebadet på Facebook, at der ikke længere var skadedyr, så københavnerne kan nu igen tage en forfriskende dukkert i Havnebadet Sluseholmen.

I Aarhus kan Mogens Christensen forsikre om, at der ikke har været problemer med rotter på havnebadet.

- Der har ikke vist sig en eneste rotte ude på havnebadet, og nu har vi så også intensiveret fokus for at undgå det, siger han.

Det ny havnebad er blevet taget godt imod, takket være det usædvanligt varme danske sommervejr. 2.600 mennesker har i gennemsnit besøgt havnebadet, og Mogens Christensen kan torsdag fortælle, at Aarhus Havnebad torsdag 26. juli runder gæst nummer 70.000, siden havnebadet åbnede 30. juni.

- Så der er grund til at være godt tilfreds, siger Mogens Christensen, der opfordrer gæsterne til at hjælpe hinanden med at rydde op, så Aarhus undgår samme rotteproblemer som Aalborg og København.

Efter havnebade i Aalborg og København måtte lukke: Aarhus Havnebad øger indsats mod rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce