Efter vase-eventyr: Kähler-ejer vil skabe magi med ny stol

Den klassiske Gesture Chair er oprindeligt designet i 1957 af arkitekt Hans Olsen. Den er kendt som Model 107. Pr-foto

Efter vase-eventyr: Kähler-ejer vil skabe magi med ny stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kähler-ejeren laver usædvanlig stol, som kun sælges i kort periode ligesom Omaggio-vasen, der kom i begrænset omfang.

AARHUS: Historien om den kobberstribede Kähler-vase Omaggio endte som en landsomspændende historie på himmelflugt, ja den gik videre til andre lande. Nu er manden bag den, århusianeren Frantz Longhi, ude i et projekt, som han håber ender i skyerne på samme måde.

Når Longhi torsdag 22. marts præsenterer sit nye projekt Warm Nordic, der handler om ældre, arkitekttegnede møbler i nye udgaver, vil en af dem ligesom Omaggio-vasen blive lavet i en begrænset periode. Det er en stol tegnet af arkitekten Hans Olsen og med titlen "Gesture Chair 1st Edition". Stolen bliver kun solgt fra 22. marts til 30. april på warmnordic.com.

Stolen, der koster 3995 kroner, er meget karakteristisk i sortlakeret eg, med armlæn og et blomstret betræk, som ingen af de andre møbler i Warm Nordic-serien har.

Warm Nordic og Longhi
Århusianeren Frantz Longhi er arkitekt og introducerer møbelserien "Warm Nordic" torsdag 22. marts. Stolen "Gesture Chair 1st edition", tegnet af Hans Olsen, bliver kun solgt indtil 30. april på www.warmnordic.com.

Longhi er medejer af Paustian-butikkerne, hvor møblerne også sælges.

Han ejer også Kähler-koncernen med keramik og flere restauranter samt Aarhus Central Food Market.

Longhis største virksomhed er koncernen Danish Management Group, der råder over Danmarks største samlede ekspertise inden for design og gennemførelse af energirigtigt byggeri for såvel nye som eksisterende ejendomme, bæredygtighed, energiplanlægning, energibesparelser og vedvarende energi. Koncernen har arbejdet i over 100 lande.

Longhi er vokset op i Åbyhøj og bor nu i Højbjerg.
Frantz Longhi går nu over til at sælge møbler i Warm Nordic. Foto: Jens Thaysen
Frantz Longhi går nu over til at sælge møbler i Warm Nordic. Foto: Jens Thaysen

Passioneret stolesamler

Møblerne er billigere end andre tilsvarende, fordi de kun bliver solgt på nettet og i Paustian-butikkerne i Aarhus og København. Longhi er medejer af dem.

- Hans Olsen levede fra 1919 til 1992, og hans særlige design fra 50'erne er levende eksempler på den danske modernismes smukke mangfoldighed. Han tog de klassiske dyder med sig fra kunstakademiet og læremesteren Kaare Klint, men valgte en mere legende og eksperimenterende tilgang til møbeldesign, siger Frantz Longhi, der er passioneret stolesamler og over årene har samlet 300 forskellige arkitekttegnede stole.

Efter vase-eventyr: Kähler-ejer vil skabe magi med ny stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce