Egå Rosport jubler: Nu kan Fru Jensen gå på pension

En 'gammel dame' går på pension. I 44 år har robåden Fru Jensen trofast tjent roerne i Egå Rosport med omkring 1.500 km på havet årligt. Det bliver til omkring 66.000 kilometer i alt. Foto: Flemming Krogh

Egå Rosport jubler: Nu kan Fru Jensen gå på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roerne i Egå kan glæde sig til foråret. Den udtjente robåd, Fru Jensen, kan snart blive afløst af en spritny båd. Pengene til den nye båd er netop bevilliget af Nordea Fonden

EGÅ: Bådebroen i aluminium er ny. En stor bådtrailer er også klar til brug, og snart kommer der nye porte i klubhuset. Der sker noget i Egå Rosport, hvor robåde og kajakker fylder op i stueetagen. Men én enkelt robåd kunne trænge til udskiftning, og derfor satte Mikael Sørensen, et af medlemmerne i klubben, der holder til ved bassinet i Egå Marina, sig til tasterne og skrev en fondsansøgning.

Heldet var med ham - og klubben. Nu har Nordea Fonden bevilget de 250.000 kroner, som en ny træbåd koster. På den måde kan Fru Jensen, den trofaste 4-mands-træbåd, komme på pension til foråret, når den nye båd formentlig vil stå klar.

- Fru Jensen bruger vi stadig, men den er ved at være udtjent, så det er en gave for os, at Mikael har haft held med at søge om pengene, lyder det fra Lars Bjørnstjerne, der også er medlem af den 250-mands store klub.

I klubben holder såvel roere som kajaksejlere til i skøn forening. Og at det var en af kajakroerne, der skrev ansøgningen, for at få en ny robåd, viser en del om sammenholdet i klubben.

- Selvom jeg ikke sejler robåd, vil jeg da gerne hjælpe til. Klubben er vigtig for mig. Her får jeg motion, frisk luft og oplever et godt fællesskab, lyder det fra Mikael Sørensen, der ofte tager en tur i en af kajakkerne, som klubben stiller til rådighed her.

Desværre har han ikke været meget på vandet i denne sæson.

- Jeg har brugt min tid på at renovere køkken derhjemme. Og på at skrive fondsansøgninger, smiler Mikael Sørensen, der ligesom Lars Bjørnstjerne bor tæt ved klubben.

For motionsroeren Lars er fællesskabet også vigtigt. Ofte sejler han med i de større både, og derfor forventer han også at få glæde af afløseren til Fru Jensen.

- Til foråret (28. maj, red.) har vi 50 års jubilæum. Fru Jensen har været med i de 44 år, så hun har tjent klubben flot. Nu håber vi bare, at den nye båd bliver bygget færdig til jubilæet, siger Lars Bjørnstjerne og giver træbåden et kærligt klap.

I ansøgningen skrev Mikael Sørensen, at man forventede et bådbyggeri i Grejdalen ved Vejle skulle have opgaven. Men nu er medlemmerne i klubben usikre på, om bådebyggerne kan overkomme det.

- Det tager mange timer at bygge en ny træbåd, da det meste er lavet i hånden. Vi har hørt, at de har travlt i Grejsdalen, så nu er vi ved at undersøge andre muligheder. Men det skal vi naturligvis have Nordea Fonden med til at godkende. Nu må vi se, lyder det fra Mikael Sørensen, som håber, han snart får flere timer på vandet i kajakken.

Nordea Fonden giver de 250.000 kroner til den nye båd. Det ser to af medlemmerne i Egå Rosport, Lars Bjørnstjerne (tv) og Mikael Sørensen, frem til.  Foto: Flemming Krogh
Nordea Fonden giver de 250.000 kroner til den nye båd. Det ser to af medlemmerne i Egå Rosport, Lars Bjørnstjerne (tv) og Mikael Sørensen, frem til. Foto: Flemming Krogh
Fra afstand ser den gamle robåd fin ud. Men kigger man nærmere efter, kan man se der er slid på båden. Foto: Flemming Krogh
Fra afstand ser den gamle robåd fin ud. Men kigger man nærmere efter, kan man se der er slid på båden. Foto: Flemming Krogh

Egå Rosport jubler: Nu kan Fru Jensen gå på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce