Skt. Pauls Gade-villa er ikke tidssvarende: Ejer på vej med nyt projekt

Ejeren af nummer 5, Morten Thye, er i gang med et revideret projekt for grunden. Foto: Axel Schütt

Skt. Pauls Gade-villa er ikke tidssvarende: Ejer på vej med nyt projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Underligt, at naboerne dømmer noget, de reelt ikke har set, mener ejer af en villa i Skt. Pauls Gade, som han nu laver nyt projekt for.

AARHUS: Ejeren af Skt. Pauls Gade 5 gik i tænkeboksen, da Aarhus Kommune i sommer i en forhåndsdialog endte med at afvise hans konkrete projekt med at rive den gamle villa ned og bygge et hus på fem etager ejendom på adressen.

- Jeg har ikke opgivet at få et andet projekt igennem med en ændret arkitektur, siger ejendomsudvikler Morten Thye.

Han forklarer, at der for ham at se er to muligheder:

Enten at rive villaen ned og bygge en ny karré med en anden arkitektur eller at bevare den gamle villa og så tilføre noget nyt til den og omkring den, som et transformationsprojekt.

Begge dele er i overvejelse.

Ikke tidssvarende

Der er vel også den tredje mulighed at lade villaen stå og føre den tilbage til den oprindelige stil?

- Det kan godt være, at naboerne synes, at huset fortæller en historie, men det er ikke fulgt med tiden og har ikke nutidige standarder som en villa med udenomsareal. Naboerne ser det kun udefra, men vi har selv boet i det. Vi har to små børn og må konstatere, at huset ikke er tidssvarende for en børnefamilie. Der er ingen areal andet end en indkørsel og en meget smal stribe have, man ikke kan komme ind til, andet end hvis man går ind via naboens grund. Man kan ikke engang gå rundt om hele huset, fordi det ligger i skel, så husets kvalitet, som det står, er yderst begrænset, forklarer Morten Thye.

Han mener også, det er meget bekosteligt at bygge det om.

- Og det uden at man dermed får de grønne arealer eller solarealer, man har brug for. Derfor opstod ideen om at rive det ned og bygge et tidssvarende hus, som energimæssigt og opholdsmæssigt kan holde sin inden for rammerne i kommuneplanen, forklarer han.

Gammelt, men ikke godt

Morten Thyes hovedpointe er, at fordi noget er gammelt er det ikke nødvendigvis godt.

Nu er det jo ikke forbudt at udvikle en ejendom og at tjene penge på det. Men handler det ikke først og fremmest om, at du kan få en god fortjeneste ved at opføre 15 lejligheder?

- Det er økonomisk klart mere attraktivt at rive ned og bygge nyt op. Men det er bestemt ikke spekulationsbyggeri. Jeg har købt villaen med hjertet og vil udvikle det med hjertet i en god kvalitet, der tilfører noget til gaden. Det skal blive et flot hus i gode materialer. Et hus vi kan være stolte af, og som vi selv vil beholde til udlejning og delvist salg i ejerlejligheder. Noget vi selv kan se os bo i engang.

Morten Thye er glad for, at stadsarkitekten kunne se de gode arkitektoniske kvaliteter i hans boligprojekt, som alligevel endte med at blive afvist i Byggeri.

- Du kan godt tro, at kommunen har været kritisk, og der er skabt mange forbedringer i den forhåndsdialog.

Ejendomsudvikleren finder det ærgerligt, at 186 naboer har protesteret mod forandringen.

- Især fordi kun nogle få af dem har set nogle tegninger af projektet, men ikke det færdige projekt, som skulle have været i nabo-orientering. Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at ressourcestærke naboer samler underskrifter mod et projekt, som ikke engang er færdigt. De har jo endnu ikke set, om det er en flot ejendom eller ej, siger Morten Thye.

Skt. Pauls Gade-villa er ikke tidssvarende: Ejer på vej med nyt projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce