Ejeren af Café Casablanca overtager Sjette Frederiks Kro

Sjette Frederiks Kro til anmeldelse
Foto: Axel Schütt

Ejeren af Café Casablanca overtager Sjette Frederiks Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigmanden Jørgen Danielsen, der også ejer Café Casablanca, overtager fra 1. februar den smukke gamle ejendom i Riis Skov.

Sjette Frederiks Kro ligger kun et stenkast fra badestranden »Den Permanente« og har været drevet som restauration siden 1828 og ejes i dag af Aarhus Kommune.

Men det er kun frem til 1. februar, hvor rigmanden Jørgen Danielsen overtager ejendommen, når kommunens 33 år gammel forpagtningsaftale med restauratør Bjørn Christensen ophører.

»Jeg ser på Sjette Frederiks Kro, hver gang jeg er ude at løbe i Riis Skov, og jeg har altid syntes, at det er en blomst, der aldrig er sprunget ud. De folk, jeg har talt med, har altid sagt, at der har været alt for begrænsede åbningstider. Det vil jeg først og fremmest sørge for at lave om på, for lukkeloven er død,« siger Jørgen Danielsen til JP Aarhus.

Det gule bindingsværkshus med en 100 kvadratmeter stor lejlighed på første etage blev sat i udbud i sommers, men har været på listen over kommunens ønskede salg længe.

Planerne om et salg rumlede allerede i 2004, da byrådet overvejede at sælge tre skovrestauranter. På det tidspunkt var det kun muligt at opnå tilladelse fra Skov- og Naturstyrelsen til frastykning af Fredrikshøj Kro, som herefter blev udbudt og solgt, hvorimod der blev indgået forpagtningsaftaler vedrørende Sjette Frederiks Kro og Thors Mølle.

I 2007 skrev kommunen igen Sjette Frederiks Kro på en salgsliste blandt en lang række andre kommunale ejendomme med den begrundelse, at ejendommen på Salonvejen ikke tjener noget direkte kommunalt formål.

For nylig har Skov- og Naturstyrelsen lempet på reglerne og tilladt en udstykning, og den har kommunen nu gennemført.

Ejeren af Café Casablanca overtager Sjette Frederiks Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce