Ekstrem ventetid er slut: Fra 20 til 2 minutters ventetid ved Mejlgadekryds

Cyklister og gående kan nu se frem til at holde for rødt i 2 minutter i stedet for 20 minutter, efter at lyssignalet er fikset. Foto: Kim Haugaard

Ekstrem ventetid er slut: Fra 20 til 2 minutters ventetid ved Mejlgadekryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyskrydset ved Mejlgade og Nørrebrogade fungerer almindeligt igen, efter det var slukket i en kort periode. Cyklister og gående har holdt for rødt i op mod 20 minutter, og derfor slukkede man lyssignalet af sikkerhedsmæssige årsager, siger projektleder ved Aarhus Kommune.

AARHUS: Hvis man kom cyklende fra Mejlgade her til morgen, ville man opdage at lyskrydset ved Nørrebrogade var slukket.

Det valgte man at gøre af sikkerhedsmæssige årsager, forklarer Asbjørn Halskov Sørensen, der er projektleder ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune:

- Inden vi slukkede trafiksignalet, kunne man holde for rødt lys i op til 20 minutter på grund af en fejl i signalerne. Det udgjorde en større sikkerhedsmæssig risiko end et slukket trafiksignal, fordi cyklister og gående tog chancen og krydsede vejen ved rødt lys, efter de havde ventet i mange minutter.

Den lange ventetid på det grønne lys skyldtes, at der var opstået en fejl i kommunikationerne mellem lyskrydset ved Mejlgade og det ved Kystvejen.

- Lyskrydset ved Mejlgade vidste simpelthen ikke, hvornår det skulle skifte. De to kryds taler ellers normalt sammen og koordinerer lyssignalerne for at undgå kødannelse, siger Asbjørn Halskov Sørensen.

Derfor kunne man opleve op mod 20 minutters ventetid ved rødt lys, som normalt kun varer i et halvt til et helt minut. Men nu forsikrer Asbjørn Halskov Sørensen, at man kan man se frem til 'kun' at holde for rødt i 2-3 minutter.

- Det virker nu, som det gjorde før. Men samtidig forsøger vi i fremtiden at ramme en tidsramme med rødt lys på et halvt til et helt minut ved det her kryds også.

Førsteprioritet til letbanen

Lyssignalerne er lavet om efter letbanen kom til, fordi den skal have førsteprioritet. Men på samme tid skal man også sikre, at der ikke opstår kødannelse for bilisterne ved de to lyskryds.

- Så fordi der er så kort afstand mellem de to kryds ved Kystvejen og Mejlgade, kan man enten koordinere de to lyssignaler, så der ikke opstår kødannelse for bilisterne, eller give krydsende cyklister hyppigere grønt lys ved at gøre lyssignalerne uafhængige, forklarer Asbjørn Halvskov Sørensen.

Det vil sige, at man lidt groft sagt vælge mellem hensynet til krydsende cyklister fra Mejlgade eller bilister, der kommer kørende på Nørrebrogade. Og det er en løsning, der stadig arbejdes på, fortæller Asbjørn Halvskov Sørensen.

Ekstrem ventetid er slut: Fra 20 til 2 minutters ventetid ved Mejlgadekryds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce