En æra er slut: Byens ældste isenkræmmer lukker

Borgportens Isenkram lukker senest 1. juni. Arkivfoto: Scanpix


En æra er slut: Byens ældste isenkræmmer lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mere end 36 år er det slut for Borgportens Isenkram på Storetorv. Med lukningen forsvinder en af midtbyens få tilbageværende specialbutikker.

Endnu et århusiansk butiksklenodie må lukke ned.

Siden 1971 har Borgportens Isenkram serviceret århusianere med søm, skruer, gaffatape og navneskilte til døren fra den grønne hjørnebutik på Store Torv 18.

Men nu er det snart slut. En varslet huslejestigning og en indehaver i pensionsalderen betyder lukning af byens ældste isenkræmmer.

»Jeg har drevet butikken i 36 år. Nu er der endnu en huslejestigning på vej, og så er det på tide, at jeg går på pension,« siger Bjarne Thomsen, der overtog lokalerne i 1980.

Butikken har heddet Borgportens Isenkram siden 1971. Før hed den Dansk-Svensk Stål, hvor der også blev solgt forskellige former for isenkram.

Bjarne Thomsen lukker butikken, når der ikke er flere varer tilbage eller senest 1. juni.

Overfor den nuværende isenkræmmer ligger en McDonald's og en 7-Eleven, og området mellem Store og Lille Torv har i de senere år gennemgået en større butiksudskiftning, hvor også Illums Bolighus har meldt sin ankomst.

Ifølge Stiftens oplysninger er det en større udenlandsk kæde, der rykker ind i lokalerne på Store Torv 18.

»Vi har set til, mens butikkerne omkring os er lukket ned. Store Torv er noget helt andet nu, end da jeg åbnede butikken i 1980, og efter turistkontoret lukkede, har vi hjulpet mange folk og turister, der ikke kunne finde vej i byen,« siger Bjarne Thomsen.

Selvom det er ærgerligt at måtte lukke ned efter 36 år på adressen, glæder den garvede købmand sig over den tid, han har haft i den grønne butik.

»Jeg er en del af den sidste generation af specialbutikker i midtbyen. Da jeg åbnede i 1980, fik jeg at vide, at jeg ikke ville holde mange år. At man ikke kunne leve af at sælge søm og skruer. Jeg har trods alt haft 36 gode år, hvor de trofaste kunder har sikret overlevelsen,« lyder det fra isenkræmmeren.

»Mange af vores kunder har sagt til os, at nu måtte vi ikke lukke ned, fordi vi var den sidste rigtige isenkræmmer. Men det gør vi altså nu,« siger Bjarne Thomsen.

En æra er slut: Byens ældste isenkræmmer lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce