Endelig: Aarhus får sin uendelige bro

Endelig er der penge til Den uendelige bro. Foto: Billeder i Aarhus

Endelig: Aarhus får sin uendelige bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rost arkitektur-værk fra Sculptures by the Sea får fast plads neden for Varna.

Endelig, fristes man til at sige, blev debatten om den uendelige bro afsluttet. For først efter den anden byrådsdebat blev der onsdag aften sat punktum i sagen. Og det betyder, at et enigt byråd undtagen én politiker har bevilget penge til at genopføre den uendelige bro neden for Varna.

Dermed er der udsigt til at en stor publikumssucces og et helt unikt kunstværk kommer igen i de kommende år. Den runde og uendelige bro har været et populært udflugtsmål og ikke mindst fotobaggrund for nygifte brudepar.

Med beslutningen bevilger byrådet to millioner kroner til at genopføre broen for og desuden 150.000 kr. hvert år til driften, fordi broen skal pilles ned hver vinter og sættes op igen om foråret.

Venstre var skeptiske over for udgiften ved forrige byrådsdebat, men var ifølge kulturordfører Hans Skou tilfredse med de besvarelser, men havde fået i kulturudvalget.

- Vi er tilfredse med begrundelsen for ikke at søge ekstern finansiering til driften på 150.000 kr. Men vi har en klar forventning om, at driftsudgiften ikke kommer til at gå ud over tilskud til de bestående idrætsanlæg, og med den præmis kan vi støtte forslaget, sagde Hans Skou.

Lars Boje Mathiesen (NB) undrede sig over, at forvaltningen ikke havde forsøgt sig med at samle penge ind hos århusianerne.

- Men kunne have lavet en open source-finansiering, hvor borgerne betalte ind til projektet. Det kunne have været en spændende og ny måde at få byforskønnelse på. Men da man ikke har gjort det, kan vi ikke stemme for udgiften, sagde politikeren som den eneste.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) tager allerede torsdag morgen fat i leverandøren, og så håber han, at broen er oppe inden sommerferien. Den kommer i hvert fald op i 2017, ifølge rådmanden.

Herunder viser en video, hvordan det så ud ved Den Uendelige Bro under Scuplture By The Sea

Den Uendelige Bro
  • Den uendelige bro er et kunstværk skabt af arkitekterne Niels Povlsgaard og Johan Gjøde.
  • Det består af en cirkelformet bro, der var placeret på strand og vandkant ud for Varna ved Marselisborg Skov.
  • Broen var 2,4 m. bred og havde en diameter på ca. 60 meter. Broens længde var således 188 meter.
  • Nu har Aarhus Byråd bevilget penge til at genopføre den i en permanent udgave.

Endelig: Aarhus får sin uendelige bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce