Enggaard bygger 700 boliger op ad Godsbanen

Et kig ind mellem karréerne - som det nogenlunde kommer til at se ud - i det nye boligområde på Starks gamle trælastgrund ned mod godsbaneterrænet.Illustration: A. Enggaard

Enggaard bygger 700 boliger op ad Godsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til sommer starter byggeriet af ny del af brokvarteret langs Søren Frichs Vej: 700 boliger på Starks gamle trælastgrund ned mod godsbaneterrænet.

AARHUS: I løbet af sommeren starter endnu et stort boligbyggeri i det nye brokvarter langs Søren Frichs Vej.

Det er entreprenørfirmaet A. Enggaard, der sammen med pensionsselskabet PFA, der bygger 700 boliger på Starks trælastgrund i det gamle erhvervsområde overfor Åhusene.

I den øverste del af det område er et andet boligprojekt for længst skud op af jorden. Her er det Casa, der bygger en karré med små 370 lejeboliger, dagligvarebutik og cafeer.

Nu er turen så kommet til området bagved - ned mod Godsbanen og med udsigt til Ringgadebroen.

Måske er det den bro, der er inspirationen til det nye boligområdes navn: Brokvarteret.

Forslaget til lokalplan for Brokvarteret er lige på trapperne, og A. Enggaard regner med, at byrådet når at vedtage lokalplanen, så byggeriet kan gå i gang i løbet af sommeren.

Brokvarteret er navnet på det kommende boligkvarter nær Godsbanen - i baggrunden Ringgadebroen.Illustration: A. Enggaard
Nu kigger vi mod nye projekter og er meget tilfredse med at have vundet købsretten til Brokvarteret, som bliver en eksklusiv og mangfoldig ny bydel inden for Ringgaden
Asger Enggaard, administrerende direktør i A. Enggaard

Karréer og byrum

Det nye boligområde kommer til at bestå af 700 nye boliger samt et mindre antal detailforretninger. Boligerne bliver en blanding af ejerlejligheder, private lejelejligheder, almennyttige boliger og ungdomsboliger.

Planen er, at det nye bykvarter bliver opført som karrébebyggelser i fem- seks etager og med fælles gårdrum. En enkelt bygning tættest på Ringgadebroen kan komme op i 10-12 etager. Det hele samlet omkring fire byrum med forskellige temaer og kvaliteter.

- Vi har i en årrække arbejdet intensivt med udvikling af Ceresgrunden og kan nu se til vejs ende på et af de største byudviklingsprojekter i Aarhus i nyere tid. Nu kigger vi mod nye projekter og er meget tilfredse med at have vundet købsretten til Brokvarteret, som bliver en eksklusiv og mangfoldig ny bydel inden for Ringgaden, siger direktør Asger Enggaard og fortsætter:

- Det er vores ambition at grunden både skal udvikles i respekt for den historie, som Stark og Godsbanen repræsenterer, og samtidig sætte nye standarder for moderne byudvikling.

PKA investerer i Aarhus

A. Enggaard og PKA har tidligere indgået et strategisk partnerskab om opførelse af 1.200 boliger i Ceresbyen, Skejby og Brabrand. Det samarbejde udstrækkes nu til Brokvarteret, hvor pensionsselskabet bliver medinvestor.

Ejendomschef for PKA, Nikolaj Stampe siger:

- Vi ser et meget stort potentiale i Aarhus generelt og i Brokvarteret specifikt. Det er usædvanligt, at et så stort område frigøres så tæt på centrum i landets næststørste by. Bydelen får en central placering midt i Aarhus tæt på grønne arealer og ikke mindst Godsbanen, som er et område i rivende udvikling, siger han.

Samlet bliver der bygget 57.000 etagemeter i Brokvarteret.

Enggaard bygger 700 boliger op ad Godsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce