Eske Touborg på spil igen: Nyt gavlmaleri på Strøget

En stor djælverokke lyser nu op på Strøget overfor Salling. Den er malet af Eske Touborg, der også står bag adskillige andre gavlmalerier i byen. Foto: Axel Schütt

Eske Touborg på spil igen: Nyt gavlmaleri på Strøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eske Touborg har haft placeringen til sit nye gavlmaleri i tankerne de sidste seks år, men det er først nu, at den store kæmperokke har set dagens lys.

AARHUS: En kedelig, grå gavl på Strøget har nu fået selskab af en kæmpe djævlerokke. Bag det store gavlmaleri står 23-årige Eske Touborg, der læser til kaospilot i Filmbyen.

- Jeg har de sidste seks år kigget op den mur hver gang jeg er gået op af Strøget, fordi den er så oplagt at male på, siger han.

Med sin placering midt på Strøget - ovenpå Elgiganten og overfor Salling Roof Top - er det sted, som rigtig mange kommer forbi hver dag.

- Jeg vil gerne give noget til de folk, som går her hver dag. Det skulle derfor gerne være et motiv, som ikke var så oplagt, og som kunne stikke lidt ud fra sine omgivelser, fortæller Eske Touborg.

I sin fritid dykker han meget, og mange af hans motiver er derfor opstået med afsæt i hvad der findes under verden. Således også denne gang, hvor gavlen er blevet udsmykket med en kæmperokke.

- Det er et helt fantastisk dyr at se i levende live, og så synes jeg at motivet passede godt til muren, siger han.

Fascineret af havets dyr

Gavlmaleriet har taget tre dage med 12 til 14 timers arbejde hver dag at lave. De første dage fik Eske Touborg assistance fra to venner fra studiet.

- Det svære er dog ikke de dage, som det tager at male sådan et stort maleri, men alt det arbejde, der lægger bag processen. Der er mange tilladelser der skal hentes ind - og helt ned til noget så lavpraktisk til tilladelse til at sætte et stillads op på gågaden, siger Eske Touborg.

Arbejdet er dog det hele værd, når han ser det færdige resultat bagefter.

- For mig handler det i høj grad om at være med til at skabe den by og det rum man lever i. Det er vigtigt for mig at bo et sted, hvor der sker noget på den kulturelle front - og det kan jeg bidrage til med mine gavlmalerier, siger Eske Touborg.

Han er også ophavsmand til den store hammerhaj på Frederiksbjerg, det store vægmaleri ved cykel- og gangtunnelen under Ringgaden og en hvidhaj ved Vestergade.

- Livet under havet fascinerer mig. Motiverne under havoverfladen er utallige, og derfor vælger jeg motiver som hvidhaj, hammerhaj og havskildpadder, har den 22-årige kunstner tidligere fortalt til avisen.

Eske Touborg på spil igen: Nyt gavlmaleri på Strøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce