Et hus for generationer: Fra vugge til grav på Aarhus Ø

Generationernes Hus er Aarhus Kommunes første byggeri på Aarhus Ø. Her skabes der rammer, så alle generationer samt mennesker med forskellige baggrunde og behov kan bo sammen.

Et hus for generationer: Fra vugge til grav på Aarhus Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag tager Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening første spadestik til Generationernes Hus. Et byggeri på Aarhus Ø for alle generationer.

AARHUS: I princippet kan man tilbringe hele sit liv i det hus, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening fredag 5. januar tager første spadestik til.

Generationernes Hus på Aarhus Ø rummer både en daginstitution og plejeboliger samt alt det ind i mellem: 40 ungdomsboliger, 40 familieboliger, 24 boliger til voksne med handicap og 100 plejeboliger.

Ikke fordi det er meningen, at man skal bo hele livet i Generationernes Hus. Det ville nok også blive lidt kedeligt.

Nej, meningen er at skabe fællesskaber på tværs af generationer. I stedet for den måde, man i dag gør det på, så børnehaven ligger her, parcelhuset der og ældrebolig og plejehjem et helt tredje sted.

Generationernes hus
Adresse: Thit Jensens Gade 1, Aarhus Ø.

Etagekvadratmeter:
Cirka 27.400 kvadratmeter.

Entreprisesum: 365 millioner kroner eksklusiv moms.

Vinder af totalentreprise: Jørgen Friis Poulsen A/S

Arkitekt: KPF Arkitekter, RUM

Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund.

Ingeniør: Sweco A/S

www.generationerneshus.dk
Ud over boliger rummer Generationernes Hus blandet andet multisal, torve, fælleskøkken og værksteder.
Ud over boliger rummer Generationernes Hus blandet andet multisal, torve, fælleskøkken og værksteder.

Konsekvensen: De eneste gange, en plejehjemsbeboer ser et børnehavebarn, er hvis børnehaven går forbi ude på fortovet.

Sådan bliver det ikke i Generationernes Hus, der er første bygning af sin art i Danmark.

- Det er første gang i Danmark, at der bliver skabt rammer for et mix af alle generationer og mennesker med forskellig baggrund og behov i samme hus. Aarhus skaber et unikt og attraktivt tilbud til mennesker, som vil mødes og indgå i fællesskaber. Generationernes Hus vil samtidig åbne sig for naboerne på Aarhus Ø, skriver Birgitte Andreasen, der er projektchef i Generationernes Hus, i en pressemeddelelse.

Hus med fire bygherrer

Generationernes Hus er tegnet sådan, at ældreboliger, plejeboliger, familieboliger og ungdomsboliger er placeret, så de forskellige generationer kan møde hinanden i dagligdagen.

Desuden får generationerne masser af muligheder for at udfolde sig sammen, for på de 27.400 etagekvadratmeter er der fælleskøkken og værksteder, hvor man sammen kan lave mad og dyrke interesser og hobbies.

Derudover er der vaskeri, café og sundhedsklinik i Generationernes Hus, som har en entreprisesum på 365 millioner kroner.

Da Generationernes Hus rummer både daginstitutioner, handicapboliger og boliger til ældre er bygherrerne magistratsafdelingerne Børn og Unge, Sociale Forhold og Beskæftigelse samt Sundhed og Omsorg. Den fjerde bygherre er Brabrand Boligforening, som bidrager med de 40 familieboliger og de 40 ungdomsboliger.

Generationernes Hus ligger på samme ø som byggeriet Havneholmen.

Mod nord ligger Isbjerget og Pakhusene. Mod syd er byggeriet af Bjarke Ingels-projektet AARhus gået i gang. Det er også her, havnebadet åbner.

Generationernes Hus er Aarhus Kommunes første byggeri på Aarhus Ø. Tanken er, at bydelens beboere også skal have glæde af det. For eksempel for områdets børn adgang til daginstitutionens legeplads. Desuden er caféen åben for alle.

Et hus for generationer: Fra vugge til grav på Aarhus Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce