Et landkøkken rammer byen

Kokkeduoen Søren Jakobsen og William Jørgensen åbner restaurant nummer to i midten af Aarhus. Stedet åbner i Festugen og bliver et gourmetinspireret landkøkken. Pressefoto.

Et landkøkken rammer byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To århusianske kokke åbner deres anden restaurant i Aarhus, hvor de vil trække landkøkkenet fra Vilhelmsborgskoven ind til byen.

Barndomsvennerne Søren Jakobsen og William Jørgensen er kokke og har siden de var 18 været kompagnoner i den gastronomiske verden.

I de seneste ti år har de to venner haft stor succes med Det Gamle Mejeri, som ligger ved Vilhelsborgskoven i Mårslet. Spisesetdet fik i år tildelt en stjerne i madguiden »Den Danske Spiseguide«.

Gastromé
<p>Gourmetpræget landkøkken</p>

<p>Ejere: Søren Jakobsen og William Jørgensen</p>

<p>Åbningstider: Tirsdag til lørdag fra kl. 18.00 til sent.</p>

<p>Adresse: Rosensgade 28. 8000 Århus C. </p>

<p>Der kan allerede nu bookes bord til festugen via hjemmesiden, www.gastrome.dk </p>

<p>De to ejere har siden 2005 haft stor succes med restauranten, Det Gamle Mejeri, Mårslet, der i år fik tildelt en stjerne i den anerkendte madguide ?Den Danske Spiseguide?.</p>

Nu har de så kastet sig over endnu et projekt, og fra den 28. august skal de to også bestyre en restaurant i midtbyen. Gastromé kommer den til at hedde.

»Vi er på ingen måde blevet trætte af Det Gamle Mejeri, men vi har gennem et par år gået og leget med tanken om at starte en restaurant inde i Aarhus C. Et sted, hvor vi kunne trække nogle af vores landlige projekter med ind og eksperimentere med. Blandt andet vores egne urter, honning og de ting vi finder i skovene omkring Vilhelmsborg, vil vi bringe ind i retterne til gæsterne på Gastromé,« siger Søren Jakobsen.

Linje til byen

De to kokke får travlt med at drive to forretniger, og derfor har de hevet ekstra hjælp ind, så de bedre kan bruge tiden på 'gulvet'. På den måde kan de sikre en klar linje mellem stederne.

»Tanken er at skabe stor synergi mellem Det Gamle Mejeri og Gastromé i byen, og det kan vi skabe ved at lade personalet på begge restauranter arbejde tæt sammen og dermed sparre med hinanden. Gastromé vil blive en slags smagsprøve for Det Gamle Mejeri, da mange forhåbentlig vil lade sig forføre af oplevelsen på Gastromé og derefter bestille deres næste fest på Det Gamle Mejeri,« lyder forhåbningen fra William Jørgensen.

»Vi har haft et firma sammen med navnet Gastromé, siden vi var 18 år gamle. Dengang startede vi med at lave mad til selskaber her i Aarhus. Til januar har vi ti års jubilæum med Det Gamle Mejeri, og samtidig 20 års jubilæum med Gastromé-navnet. Vi har bevist med Det Gamle Mejeri, at vi kan drive forretning og det endda i en tid, hvor vi har gennemlevet en finanskrise, som har været rigtig hård ved mange gourmetrestauranter,« fortæller Søren Jakobsen.

Der bliver plads til omkring 40 gæster ad gangen på Gastromé, og derudover bliver der en VIP-kælder med 'chefstable' med plads til 20 personer. Restauranten åbner 28. august, som er fredag i Festugen.

Et landkøkken rammer byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce